Öğrenciler Kanserojen Kimyasal İçermeyen Sabun Üreterek Bağış Yaptı

Öğrenciler Kanserojen Kimyasal İçermeyen Sabun Üreterek Bağış Yaptı

Kimyasalların neden olduğu su kirliliğine dikkat çekmek isteyen öğrenciler çevreye ve insanlara zararı olmayan doğal sabunlar üretti. Bahçeşehir Koleji ve Belgem öğrencileri Minik Ellerden Çevre Dostu Sabunlar projesini hayata geçirdi.

Çevre konusunda dikkat çeken proje ve kampanyalar yapan Bornova Belediyesi vatandaşları bigilendirmek için çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bornova Belediyesi, Bahçeşehir Koleji öğrencileri ve Belgem öğrencilerini bir araya getirerek Mevlana Toplum Bilim Merkezi’nde projeyi başlattı.

Doğal yöntemlerle sabun yapımı konusunda da teorik eğitim alan öğrenciler ardından kimya labaratuvarında sıvı yağdan üretilen kendi doğal sabunlarını yaptı.

Üretilen doğal zararsız sabunlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Bornova Merkez’de bulunan Dost Market’e bağışlandı.

Öğrenciler deterjanların denizlere verdiği zararları kendi hazırladıkları küçük piyes ile anlattı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Su kirliliğine dikkat çekmek için gerçekleşen bu poje 2 yönden önem taşıyor. Birincisi yaşadığımız çevreyi nasıl korumamız gerektiği, ikincisi ise yaptıkları doğal sabunların Dost Market aracalığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması. Ortaya koydukları bu farkındalık için teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir