Florür Kanserojen mi Florür Nedir Zararları

Florür Kanserojen mi Florür Nedir Zararları

Diş macunu kozmetik olarak sınıflandırılıyor ve yiyecek olarak sınıflandırılmadığı için içeriğiyle ilgili daha az kontrol yapılıyor.

Hem fare zehrinin hem de diş macununun ana bileşenlerindendir. Çoğu popüler diş macununun 120 gramında küçük bir çocuğu zehirleyecek kadar sodyum florür bulunur.

Diş macununda bulunan Florür, diş çürüklerini tedavi etmez.

Kanserojen maddenin büyük dozları felce, kas güçsüzlüğüne, klonik sarsıntılara, sonraki aşamalarda ise solunum ve kalbin durmasına yol açabilir.

Florür beyin ve böbrek hasarına, IQ geriliğine neden olabilir. Suların florlanması kanserle ilişkilendirilmek. 1977 yılında Amerika Ulusal Kanser Enstitüsü Baş Kimyageri Dr. Dean Burk ve Güvenli Su Derneği başkanı Dr. John Yiamouyiannis suyun florlanmasının kanser riskini artırdığını ispatladı. Yapılan araştırmalarda 350 bin kanser ölümünün onda biri çeşme suyu florlanması nedeniyle olduğu görülmüş.

Amerika Diş Hekimleri Birliğine göre su içinde florür olup olmaması çocuklarda diş çürüğü miktarını etkilemiyor.

Florür, FDA tarafından onaylanmamıştır.

Florür sindirim ve sinir sistemini etkiler. Florür diş minesinde beyaz, açık gri veya kahverengi lekelere yol açar. Florür diş minesinin doğal oluşumunu bozar. Daha kırılgan, sahte bir diş minesi oluşturur. Bu sahte diş minesi normal diş minesine göre diş çürükleri içi uzun vadede daha iyi koruma sağlamaz. Bakterilere karşı çürükleri önlemez.

Amerika’da suyun florlanması yapılırken, Avrupa’nın büyük bir kısmında yapılmıyor. Diş çürükleri florlu diş macunu kullanmadan, dişçide florlu macunla temizletmeden, kalsiyum, fosfor, yağda çözülen vitaminlerce zengin besinler tüketerek, mineralce eksik yiyecekleri tüketmeyerek doğru beslenmeyle önlenebilir.

Florür ile ilgili daha fazla okumak için: www.poisonfluoride.com/pfpc

Organik ev yapımı doğal diş macunu tarifi;
3 yemek kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
15-20 damla nane yağı (nane yağı yerine ya da onunla birlikte limon, karanfil, çay ağacı, zencefil gibi farklı uçucu yağları tercih edebilirsiniz)
macunu tatlandırmak için karşımın içine 2 çay kaşığı stevya ekleyebilirsiniz

Tüm malzemeler karıştırılarak bir cam kavanoza konulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir