Mutfak Dekorasyonunda Yapılan Bazı Hatalar

Mutfak Dekorasyonunda Yapılan Bazı Hatalar

En sık yapılan hatalardan biri ocağı, Buzdolabı ile arasında hiç mesafe bırakmadan hemen yanına monte ettirmektir. Mutlaka sağ ve sol tarafından birer boşluk bırakılmalıdır. Böylece dolabın sıcaktan etkilenmesini önlemiş olursunuz. Yapılan bir diğer yanlış da evye altlarına çöp koymaktır bunu yaparsanız içerisinde mutlaka koku kalır.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da elektrik tesisatıdır. Sadece mutfağa bağlı tüm anahtar, priz ve aydınlatmalar tek bir sigorta panosuna bağlanıp kendi içinde ayrı ayrı sigortalara ayırılmalı. Böylece mutfakta bulunan ve 24 saat çalışması gereken buzdolabı olası bir elektriksel zarardan en az oranda etkilenir. Ayrıca mutfakta fırın, bulaşık makinesi, diğer ev aletleri hatta çamaşır makinesi ve kombi’de bulunabilir bu nedenle elektrik sigortalarını bu şekilde yapmak fayda sağlar.

Mutfakta genellikle prizler çok kullanıldığı için bunlar fazlalaştırılmaya çalışılır. Prizleri birbirine ek yaparak ahşap üzerine sakın monte etmeyin. Mümkünse doğrudan duvarın içinden kablo kanalları kullanarak ayrıca çekilecek bir kablo ile bu işi bilen bir uzmana monte ettirn. Aksi durumda oluşabilecek elektrik kaçakları ve yangın çok vahim durumlarla karşılaşmanıza neden olur.

Estetiğe önem verip parlak bir dolap kapağı seçip daha sonra o kapakta parmak izi kalmasına sebebiyet verecek tercihler yapılabilir bu nedenle mümkünse mat dolap kapakları kullanılmalıdır.

Mutfakta yemek yerken televizyon seyretmek, çok güzel bir keyif olabilir fakat televizyon oturduğumuz yerden yaklaşık 120 cm’lik bir yükseklikte tam orta merkezine göre monte edilmelidir. Çok yukarıya kesinlikle monte edilmemeli.

Mutfakta doğal gaz bağlantısı yapılmamışsa, mutfakta balkon bulunuyorsa tüpünüz balkonunuzda durmalı, bulunmuyorsa pencereye en yakın yere monte edilecek şekilde olmalıdır. Mutfak duvarınızda bir havalandırma, menfez bulundurmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir