Popüler Olmasına Rağmen Kutu Açma Videoları Çok Kötü ve Yetersiz

Popüler Olmasına Rağmen Kutu Açma Videoları Çok Kötü ve Yetersiz

Son zamanlarda tüketiciler kutu açma (unboxing) videolarına oldukça fazla ilgi gösteriyor, ilgili ürünü anlatan bir videonun olup olmadığına bakıyor ancak bu tür içerik hazırlayan acemi kullanıcılar çok kötü bir tanıtım yaptığı için tüketiciler istediği bilgilere ulaşamıyor.

Temel amaç, ayakkabıdan telefona kadar aklınıza gelebilecek herhangi bir ürünü raftan alıp neredeyse hiçbir müdahalede bulunmadan adım adım kutusundan çıkarmak ve bu esnada ürünü tanıtmak.

Kutusuyla ürün tanıtım videoları, en basit haliyle, kadrajda sadece iki elin ve ambalajı açılan ürünün göründüğü örneklerle ortaya çıktı.

Bir kutu açma ürün tanıtımı videosu için öncelikle tanıtılan ürünün kutusunun içerisinden çıkan tüm malzemeler ve kullanma kılavuzu ile ürünün üretildiği firma, garanti bilgileri ve firmanın aldığı sertifikalar iyi bir şekilde gösterilmeli. Tüketiciler bu bilgilere ulaşmayı çok istiyor.

Kutu açma videosu izleyen tüketicilerin yüzde 62’sinin bu videoları belli bir ürün hakkında araştırma yaparken izledikleri ortaya çıkmış.

Genellikle bu tür içerik hazırlayan acemi kullanıcılar bu önemli bilgileri ya göstermeye gerek duymuyor ya da kameraya gösterdikleri gibi kaldırmaları bir oluyor.

Çocuklar bir saatlik bir ürün açma videosunu sıkılmadan izleyebiliyor. Bunun en iyi örneklerinden biri, 2015 yılında yayına başlayan ve 6 yaşındaki Ryan’ın oyuncak inceleme videolarından oluşan Ryan ToysReview kanalı. Oyuncak, teknoloji ve kozmetik ürünler tüketicilerin en çok izlediği kategoriler.

Yapılan araştırmalara göre tüketicilerin yüzde 95’i elektronik ürünleri satın almadan önce ilgilendiği markalar ve ürünler hakkında sosyal medyada bilgi arıyor ve yüzde 90,5’inin sosyal medyadaki tüketici elektroniği ile ilgili içeriklerin, yanlış bir satın alma kararı verme riskini azalttığını belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir