İkinci El Lastik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci El Lastik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
İkinci El Lastik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el lastik alırken aracınızın lastik değerlerine uygun ürünler seçilmeli, yük ve hız endekslerine uyum gösterilmeli, aynı aksa takılan lastikler birbirinin aynısı olmalıdır. Anormal bir aşınmayı tespit etmek için lastik üzerinde elinizi gezdirin. Lastik yanakları üzerinde genişleme, çatlak veya şekil bozukluğu gibi hasarların olup olmadığını kontrol edin.

Yasal olarak bir lastiğin müsaade edilen aşınma seviyesi lastiğin herhangi bir noktasında 1,6 mm’dir. Bu aşınmayı anlamak için lastik üzerindeki ana kanalların derinliği birkaç farklı noktadan ölçülmelidir. Örneğin ölçülen derinlik 4 mm ise, yasal aşınma sınırına 2,4 mm kalmış demektir. Bazı siteler ikinciel lastik fiyatlarını yüzde 30, yüzde 15 veya yüzde 5 gibi lastiğin maksimum aşınma seviyesine göre belirlemekte.

Lastikler zamanla sertleşerek özelliklerinin çoğunu kaybedebilir bu nedenle lastiğin üretim yılına bakın bunun için lastik yanağı üzerindeki üretim noktasını bulun.

Premium marka lastikler ile daha iyi performans seviyeleri elde edebilirsiniz. Hamurun aşınma seviyesi ve lastiğin yapısı dikkatli bir şekilde gözden geçirilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir