Sürücüsüz Uber Taksiler Tehlike Saçıyor

Sürücüsüz Uber Taksiler Tehlike Saçıyor

Türkiye’de eski nesil taksiciler gelecekte yaygınlaşması beklenen Amerikan merkezli Uber’i kullanan sürücülerle kavga ederken Uber tüm taksi sürücülerini ortadan kaldırmak için Amerika’da sürücüsüz taksilerle hizmet veriyor.

Özel otomobili olan herkesin mobil uygulamayla taksicilik yapmasını sağlayan Amerikan merkezli Uber’in Amerika’da faaliyet gösteren sürücüsüz araçlarından biri bir yayaya çarparak hayatını kaybetmesine neden oldu. Amerikalı bir kadına çarpan sürücüsüz uber kadının hayatına mal oldu.

Yaşanan bu olayda sürücüsüz Uber taksilerin tehlike saçtığı ortaya çıktı.

Uber bu kazadan sonra geçici olarak Amerika’nın Tempe, Pittsburgh, San Francisco şehirleri ve Kanada’nın Toronto şehrinde sürücüsüz araç araç testlerini durdurdu.

Uber araçları taksiye göre daha avantajlı olduğu için bütün müşterileri toplamaya başladı. Mobil uygulama olduğu için mesafe fark etmeksizin önceden ne kadar ödeneceğini biliniyor. Kısa mesafeye dahi gidilebiliyor. Daha kalabalık binilebiliyor. Hatta dolmuş yerine kullananlar oluyor. Bu servisi ayrıca turistler taksicilere fazla ücret ödememek için sık kullanmaya başladı. Türkiye’nin bir an önce devlet kontrolünde yerli bir taksi sistemi üretip yurt dışı uygulamaları yasaklayarak Türkiye’deki kavgaları bitirmesi gerekiyor.

Danimarka’da Çıkarılan Yeni Taksi Yasası İşe Yaradı UBER Ülkeden Çekiliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir