Yerli Malı Haftası Ne Zaman Kutlanıyor 2016

Yerli Malı Haftası Ne Zaman Kutlanıyor 2016Yerli Malı Haftası Ne Zaman Kutlanıyor 2016

Atatürk, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’ni toplayarak kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli malları üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı.

Her yıl 12–18 Aralık tarihleri arasında tüm okullarda kutlanan haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir.

İnsanları tutumlu davranmaya ve Türk Malı ürünler almaya teşvik eden yerli malı haftasının amacı eğitim yoluyla bireyleri bilinçlendirip toplumun refahını ve ekonominin gelişerek ülke kalkınmasının sürekliliğini sağlamaktır.

Hedefi, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır.

Birikim ve tasarruf insanların sermaye üretmelerini sağlar, sermayeler sayesinde fabrikalar, çiftlikler kurulur, ekonomi gelişir ve toplumun refah seviyesi yükselir.

Eğer yerli malı üretim ve ihracatını gerçekleştiremezsek ülke ekonomimiz gelişmez, kaliteli mallar üretemezsek daha kaliteli üretim yapan yabancıların mallarını tüketmeye başlarız ve bu da ticaret açıklarına neden olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir