Galatasaray Spor Kulübü’nün 112. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni Galatasaray Lisesi’nde Yapıldı

Galatasaray Spor Kulübü'nün 112. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni Galatasaray Lisesi'nde Yapıldı

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek törenin açılış konuşmasını yaptı. 2016-2017 sezonunda Galatasaray Spor Kulübü’nün tüm sportif şubelerde elde ettiği başarıların okunması ve kupaların takdim edilmesiyle tören devam etti.

Galatasaray Spor Kulübü’nün 112. Kuruluş yıl dönümü töreni, Geleneksel Galatasaray Pilavı etkinliği ile sona erdi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek şu ifadeleri kullandı:
Maksadımız İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmektir. Burada, bu çatı altında Bir Ekim Günü bu sözlerle bir ışık yakıldı. Öyle bir ışık ki 112 yıldır yolumuzu aydınlatıyor. Bir edebiyat dersinde mütevazı bir biçimde 1905’te kurulan bu kulüp benden önceki 35 başkan ve yönetim kurullarının çabalarıyla büyüdü ve bir dünya markası haline geldi. Bu asil renkler ülkemizin dünya üzerindeki sesi, nefesi, gururu oldu. Olmaya da devam ediyor. Nitekim Ali Sami Yen Bey’in de amacı ve isteği tam tamına buydu.

Bugünkü yönetim kulübü kuruluş amaçlarına uygun bir biçimde daha ileri götürüp daha büyük başarılara imza atmak için çalışıyor. Daha önceki başkanlar ve yönetim kurulları gibi ben ve arkadaşlarım da aynı yolda hizmet ediyoruz ve edeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Lisesi’nin 150. Kuruluş yıl dönümü kurumları için yine buradaydık. Eğitim kurumlarıyla, dernekleriyle, cemiyetleriyle, spor branşlarıyla bugüne kadar gösterdik ki bizim kadar köklü bir yapısı olan birbirine sımsıkı bağları olan başka bir kulüp yok.

Herkesin huzurunda Ali Sami Yen Bey’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizlere miras olan bu kulüp ilelebet ayakta kalacak. Kuruluşumuzun 112. yılında birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene. Yaşasın Galatasaray!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir