Çok Bilgisayar Oynamanın Zararları Nelerdir

Çok Bilgisayar Oynamanın Zararları Nelerdir

Çok fazla bilgisayar kullananlarda görülen hastalığın adı Karpal Tünel Sendromu.

Kol ve bileklerde hissedilen karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma hissi, ağrı ve diğer belirtilerin neden olduğu bir hastalıktır.

Ele giden medyan sinirin el bileğindeki karpal tünelden geçerken çevre kılıf tarafından sıkışmasıdır.

Parmaklarda uyuşma, bilekten kola doğru ani ve keskin ağrı, parmaklarda yanma hissi, genelde sabahları görülen şişlik ve el krampları, başparmakta güç kaybı, El ve bilek ağrısıyla uyanma, elde uyuşma hissi belirtileri olur.

Bu tip hastalık genellikle ellerini iş için yoğun kullananlarda örneğin süt sağanlar, el işiyle uğraşanlar vb. gibi kişilerde ve son yıllarda video oyun konsollarını uzun süre oynayanlarda görülüyor.

Bilgisayar kullananlar Klavye tuş takımı açısından elin rahat hareket edebileceği genişlikte ürünler kullanmalı, Laptop klavyesi gibi ergonomik olmayan ürünler kullanılmamalı.

Bilekler için çeşitli bilek altı destekleyici ürünler kullanılabilinir. (Burada asıl önemli olan kolun dirseğe kadar olan kısmının desteklenmesidir)

Özellikle Xbox, Playstation ve taşınabilir el konsollarında uzun saatler geçirmek sonraki yaşlarda sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu ürünlerin sınırlı süreyi aşılmayacak şekilde kullanılmasında ciddi yarar vardır.

Elin tüm farklı hareket bölgelerini kullanacak şekilde doğaçlama hareketlerle egzersizler yapılmasında fayda vardır.

Sıkışma ileri seviyedeyse cerrahi tedavi uygulanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir