Irkçılığa Maruz Kalan Çocuklar Anksiyete ve Depresyona Yakalanıyor

Irkçılığa Maruz Kalan Çocuklar Anksiyete ve Depresyona Yakalanıyor
Irkçılığa Maruz Kalan Çocuklar Anksiyete ve Depresyona Yakalanıyor

Kaliforniya Üniversitesi çocuk hastalıkları profesörü Dr. Ashaunta Anderson tarafından 2011-2012 yılları arasında 95 bin 677 çocuğa ait sağlık verileri incelendi.

Irkçılığa, maruz kalan çocuklarda;
Dikkat Eksikliği
Hiperaktivite Bozukluğu
Anksiyete
Depresyon
gibi hastalıklar daha sık görülüyor.

Anderson, çalışmada ırkçılığa maruziyetin ebeveynlere sorulan tek bir soru üzerinden değerlendirildiğinden, bu durumun altında yatan nedenlerin tam olarak neden kaynaklandığını bilmediklerini belirtiyor ancak Anderson, çalışmada elde ettikleri verilere göre anksiyetesi ve depresyonu olan bir çocuğun aynı zamanda genel sağlık durumunun da kötü olduğunu söylüyor. Dolayısıyla Anderson’a göre ırksal ayrımcılığın neden olduğu stres bu çocuklara fiziksel olarak zarar veriyor olabilir.

AB, ırkçılık ve yabancı düşmanlığının artışı gibi ciddi bir sorunla karşı karşıyadır. AB’nin özellikle son genişleme dalgalarında yaşadığı refah kaybı ve göç akını kaygısı, yeniden yapılanan küresel ekonominin yol açtığı ulusal işgücü kaybının körüklediği nefret ortamı ve artan İslamofobi, Avrupa’yı sarsan bu sürecin çarpıcı çıktılarındandır.

Irkçılık geçmişte kölelik sistemini ve sömürgeciliği meşrulaştırma aracı olarak kullanılmış ve saf ırk oluşturma gibi çarpık bir ideolojinin teorik olarak temellendirilmesi sonucunda ise faşizmle beraber Avrupa’ya felaket getirmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir