Türkiye Avusturya’nın En Büyük Damızlık Sığır Alıcısı Oldu

Türkiye Avusturya'nın En Büyük Damızlık Sığır Alıcısı Oldu

AB ile Türkiye arasındaki kötü ortam Avusturyalı şirketleri frenletiyor. Avusturya Ticaret Odası Başkanı Avusturyalı çiftçilerin ve hizmet sektörünün fayda görmesi için gümrük anlaşmasının genişletilmesinde diretiyor.

Türkiye 17 bin 500 hayvanla en büyük damızlık sığır alıcısı oldu. Genişletilmiş bir gümrük anlaşması bu alanda Avusturya’ya ek fırsatlar sunuyor.

Avusturya Ticaret Odası Başkanı Türkiye’nin AB katılım görüşmelerinin askıya alınmasını ama diğer yandan iki tarafın da faydalanacağı somut bir adım atılmasını istiyor. Buna karşılık Avusturyalı sanayi şirketleri şimdiden başarı sağlamış durumda.

Kalıp ve iskele firması Doka, Türkiye’de çok sayıda köprünün ihalesini aldı ve İstanbul’daki yeni havalimanı inşaatının üçte ikisine katılıyor. Salzburg merkezli Lightbase firması ise pist aydınlatma sistemlerini tedarik ediyor.

Dunapack, Mayr-Melnhof ve Mondi gibi ambalaj üreticileri bölgedeki fabrikalarına yatırım yaptılar. AVL List şirketinin bölgede büyük bir araştırma merkezi bulunuyor, Steyr Case traktör üretiyor, plastik devleri Greiner ve Alfa’nın yanı sıra Egger Holz, RHI, Andritz, Voestalpine (makas sistemleri), Böhlerit ve diğerlerinin de fabrikaları bulunuyor.

Lietl, geçen yıl yaptığı ihracat siyasi çalkantılardan dolayı yüzde 1 oranında gerileyerek 1,3 milyar avroya düştü ama yeniden artış bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir