Türkiye Savunma Sanayisi Yavaş Yavaş Dışa Bağımlılıktan Kurtuluyor

Türkiye Savunma Sanayisinde Yavaş Yavaş Dışa Bağımlılıktan Kurtuluyor

Türkiye’nin henüz şehirlerini koruyacak hava savunma füzesi yok.

Rusya’nın hazar denizinden gönderebileceği füze tehditlerine karşı savunma füzemiz bulunmuyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Dünyanın en iyi teknolojilerinin yerli üretimle, çağ dışı kalan teknolojiler yerine çağın en ileri teknolojisiyle donatılması için güvenlik ve savunma güçlerimizin emrine sunmanın gayreti içerisindeyiz.

Dışa bağımlı olduğumuz savunma sanayi sektörü yüzde 60 oranında yerliye dönüştü. Yerli tüfek, insansız hava aracı, tank, füze, uçak ve uydu teknolojilerini geliştirebiliyor. Bu konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Hedefimiz savunmada ve güvenlikte kesinlikle teknolojik olarak dışa bağımlı olmamak. Bu noktada büyük bir gayretle çalışıyoruz.

Bizim coğrafyamız dünyanın merkez coğrafyası. Dünyanın merkez coğrafyasının büyük avantajları ve büyük riskleri var. Şu anda içinde bulunduğumuz dönem de risklerin arttığı bir dönem. Bu dönemde hem içeriden hem dışarıdan ülkemizde kamu düzeninin ortadan kaldırılmasına, ülkemizin zayıflatılmasına yönelik pek çok girişim var. İşte bunlara hep birlikte karşı koymanın gayreti içerisindeyiz. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir