Türk Akımı Projesi Macaristan’a Kadar Uzatılabilir

Türk Akımı Projesi Macaristan'a Kadar Uzatılabilir
Türk Akımı Projesi Macaristan’a Kadar Uzatılabilir

Rusya devlet başkanı Putin, Macaristan başbakanı Orban ile görüştü. Görüşmede Macaristan başbakanı Putin’den Türk akımının Macaristan’a kadar uzatılmasını teklif etti ve Putin’in bu teklifi kabul ettiğini belirtti.

İki lider konuyla ilgili basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Macaristan Başbakanı Orban:
Macaristan’ın güney bölgesinden Macaristan’a doğru inşa edilen gaz hattının topraklarımızdan geçmesi arzumuz bir sır değil. Bu, Macaristan için harika bir imkan olacak. Sayın Devlet Başkanı’ndan bunu düşünmesini talep ettim, dedi.

Rusya devlet başkanı Putin:
Rus gazı, Macaristan topraklarından geçerek Avrupa’ya ulaşıyor. Macar topraklarındaki yeraltı depoları, talebin en üst seviyeye çıktığı dönemlerde bile Avrupalı tüketicilere güvenli ve kesintisiz olarak gaz tedariği sağlıyor. Macar ortaklarımızı Rus gazını Avrupa’ya taşıyan yeni güzergahlara katma imkanları üzerinde duruluyor. Türk Akımı tamamlandıktan sonra bu hattın kollarından birinin Macaristan’dan geçebileceği ihtimali var, dedi.

Macaristan tükettiği petrolün yüzde 75’i, gazın yüzde 60’ından fazlasını Rusya’dan tedarik ediyor. Macaristan’ın Rusya ile olan mevcut sözleşmesi ise 2019 yılında sona erecek ve bu sözleşmenin 2020 yılına kadar uzatılması için anlaşma sağlandı.

Türk Akımı’nda gaz akışı ise 2019 yılı Aralık ayında başlaması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir