Gökçe Kırgız Durukan Kimdir

Gökçe Kırgız Durukan

Gökçe Kırgız Durukan, 6 Nisan 1989 yılında doğan şarkıcı ve söz yazarıdır. Beykent Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler lisans ve Haliç Üniversitesi Konservatuar Türk Müziği Bölümü Yüksek Lisans mezunudur.

Kalbime Gömerim adlı şarkısıyla 15 yıl önce Türkiye’de internet henüz yaygın değilken YouTube’da 21 milyondan fazla gösterime ulaşan bir dönemin sosyal medya fenomeni Gökçe Kırgız Durukan’ın şarkısı, aynı dönemde GSM kullanıcıları tarafından 685 bin 413 kez indirilerek, dijital müzik alanında 2007 MÜYAP Müzik Ödülleri’nde en çok dinlenen 2.yapıt ödülünü aldı. Haberlerde ”İnternet ortamının prensesi” olarak duyuruldu.

17 yaşında söylediği şarkısını ilk başta internet paylaşımına açmadı. MSN Messenger mesajlaşma programı üzerinden şarkıyı arkadaşlarıyla paylaştı ve şarkı bu şekilde yayıldı. Şarkı milyonlarca kez dinlenince bu durum tecrübesizliğiyle başına olumsuz işler açtı. Şarkı popüler olunca kendisine çok sayıda albüm teklifi geldi ancak kendisini hazır hissetmediği için tüm bu teklifleri reddedince herkes sadece sesini tanımış, yüzünü görmemiş oldu.

Eğitimi için müziğe devam etmeyen Gökçe Kırgız Durukan seslendirdiği şarkının sözlerini tasdik ettirmediği için bu sözleri ilk tasdik ettiren kişi tarafından 25 bin TL maaşına haciz konuldu.

Bir yandan bu sorunla uğraşırken diğer yandan Merve Doğan adında kısa yoldan şöhret olmak isteyen bir kişi mahkemeye başvurarak adını Gökçe Kırgız yaptı ve Gökçe Kırgız Durukan’ın sesini taklit etmeye çalışıp bu şarkı benimdir diyerek müzik piyasasına girdi ve ünlendi.

Gökçe Kırgız Durukan bu sorunlarla ve hukuki süreçlerle uğraşırken yüksek lisans bitirme tezini, Türkiye Müzik Ortamındaki Telif Haklarının Dijital Müziğe Yansıması üzerine yazmıştır.

Şarkısı ilk olarak müziksiz, düz bir vokal olarak popülerlik kazanmıştır. Daha sonra Emre Altınel, şarkıya kendi vokallerini ve müziğini eklemiş, Boğaziçi Müzik ile anlaşıp şarkının stüdyo versiyonu yayınlanmıştır.

2010 yılında, Yıldızımdın, Hak Etmedin ve Kıyabilir Miyim? isimli üç şarkısını sevenleriyle buluşturmuştur. Bu şarkıları yayınladıktan sonra, hiçbir yerde sahne almamış ve yeni bir şarkı çıkarmamıştır.

2020 yılında Emre Altınel ile bir düet yaparak İkimizin Arasında isimli şarkıyı piyasaya sürdü.

2021 yılında Adını Anmam isimli şarkısını piyasaya sürmüştür. Bu şarkının bestesi ”Kalbime Gömerim O Zaman” ile aynıdır bu şarkı üzerine yeniden sözler yazmıştır. Bu şarkı ile birlikte 7.Mood ödüllerinde ‘Yılın yükselen yıldızı’ ödülünü almıştır.

Diskografi
2007 Kalbime Gömerim O Zaman
2010 Yıldızımdın
2010 Hak Etmedin
2010 Kıyabilir Miyim?
2021 Adını Anmam

Ödülleri:
2007 Müyap Müzik Ödülleri: Kalbime Gömerim (En çok dinlenme) Kazandı
2021 Mood Müzik Ödülleri: Adının Anmam (Yılın yükselen yıldızı) Kazandı

Gökçe Kırgız Durukan’ın Sosyal medya hesapları:
youtube.com/user/gkchekrgz/videos
twitter.com/gokcekirgizdrkn
facebook.com/gokcekirgizmusic
instagram.com/gokcekirgizmusic/

Yinede Canım Acıyor Ebru Gündeş Olarak Aranan Gökçe Kırgız Başka Biri Çıktı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir