Ruslar Türk Yemeklerini Lezzetli Salçalı Baharatlı Kalorisi Yüksek Buluyor

Ruslar Türk Yemeklerini Lezzetli Salçalı Baharatlı Kalorisi Yüksek Buluyor

Rus turistlerin Türk yemekleri hakkında görüşleri incelendiğinde Rus turistlerin yarıdan fazlası Türk yemeklerinin lezzetli, güzel kokulu, iştah kabartıcı, doyurucu, güzel görünümlü, çok çeşitli, diğer ülke mutfaklarına göre daha farklı olduğunu düşünürken yine yarıdan fazlası yemekleri, fazla salçalı ve yağlı, fazla baharatlı ve kalorisi yüksek bulmaktadır.

Turistlerin Türk yemeklerine ilişkin kalite ve güvene ilişkin sorunları ortadan kaldırabilmek için yiyecek içecek işletmelerine, işletmelerinde kullandıkları ürünlerin ve iş süreçlerinin kalitesini gösteren belgeleri edinmeleri ve bu belgeleri işletmelerinin görünür yerlerine asmaları ve menü kartlarına işletmelerinde yer alan yiyeceklerin ve üretim koşullarının hangi kalite belgesi ile güvence altına alındığını belirtmeleri uygun bir çözüm.

Türk mutfak kültürü turizm açısından ülkemize rekabet üstünlüğü sağlayabilecek önemli bir konudur. Gastronomi odaklı yapılan seyahatlere duyulan ilginin günümüzde artmış olması, Türk mutfak kültürünü tanıtmak ve destinasyon pazarlaması açısından bir tutundurma aracı olarak kullanabilmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile üniversitelerin ilgili bölümlerince konuyla ilişkili olarak yayınlar yapılması, fuar, festival, kongre ve konferanslara katılınması önerilebilir.

Gerek otel işletmeleri bünyesinde bulunan yiyecek içecek işletmelerinde gerekse endüstri içerisinde bağımsız olarak çalışan diğer yiyecek içecek işletmelerine menülerinde Türk mutfak kültürünü yansıtan daha fazla yiyecek ve içeceğe yer vermeleri turizm açısından önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir