Kuzugöbeği Mantar Festivaline 40 bin Kişi Katıldı

Kuzugöbeği Mantar Festivaline 40 bin Kişi Katıldı

8.Geleneksel Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali düzenlendi. 3 gün boyunca festivalde, paneller, dastar sokağı, yöresel ürünler pazarı, yöre sanatçılarının konserleri, çocuk oyunları, fotoğraf sergisi, halk oyunları, ebru resim çini sergileri, mantar avı, halk oyunları, yerel şarap yarışması, yöresel lezzet yarışması gibi çeşitli etkinlikler yer aldı. Festivale, çevre illerden de katılımla yerli ve yabancı yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Üzümlü Mahallesi ormanlık alanlarında yetişen Kuzugöbeği Mantarı ile yöredeki şarapçılık ve dastar dokuma ürünlerini tanıtmak amacıyla Fethiye Belediyesinin düzenlediği festival çeşitli etkinliklere sahne oldu. Etkinliklerin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından da konser gerçekleşti.

Festivalin Mantar Avı Etkinliği kapsamında rehberler eşliğinde yerli ve yabancı turistler tarafından ormanlık arazide Kuzugöbeği Mantar araması yapıldı.

Festivale gelen çocukların eğlenmesi amacıyla da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Fetav Çocuk Korosu tarafından şarkılar seslendirilirken, sihirbaz gösterileri, yüz boyama ve çeşitli oyunlarla çocuklar gönüllerince eğlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir