Çocuğunun Bakımını Tek Başına Üstlenen Kadınlara AB Destekli Proje Geliştirildi

Çocuğunun Bakımını Tek Başına Üstlenen Kadınlara AB Destekli Proje Geliştirildi Çocuğunun Bakımını Tek Başına Üstlenen Kadınlara AB Destekli Proje Geliştirildi

Kadının Gücü, Bir Oyuncak Hikayesi adlı AB destekli proje Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından; çocuğunun bakımını tek başına üstlenen kadınlara yönelik geliştirildi. 1 Kasım 2016-31 Ekim 2017 tarihleri arasında 12 ay süreyle devam edecek Proje Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında destekleniyor. Türkiye genelinde desteklenen toplam yaklaşık 23 milyon avro bütçeli 145 projeden biri.

Projeye dahil olan annelerin ekolojik oyuncak ve çocuk kostümü üretimine yönelik mesleki bilgi ve becerileri geliştirilerek istihdama katılımları amaçlanıyor.

Projenin hedef grubunu oluşturan Amasya il merkezinde ikamet eden, çocuğunun bakımını tek başına üstlenmiş ve herhangi bir işte çalışmayan 18-50 yaş arası kadınlar ile onların 6-18 yaş arası çocuklarına proje süresince sosyal entegrasyonu destekleyecek ve mesleki yeterlilik kazandıracak çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Proje süresince oyuncak ve çocuk kostümü tasarım ve üretimi ile ilişkili sektör temsilcileri ile kadınlar bir araya getirilerek kadınların iş gücü piyasasına katılımı teşvik edilecek. Proje süresince Amasya Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Türk Kadınlar Birliği Derneği Amasya Şubesinin de desteği olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir