Bilim ve Teknoloji Haftası Kutlanıyor Türkiye Üreten Ülke Olacak

Bilim ve Teknoloji Haftası Kutlanıyor Türkiye Üreten Ülke Olacak

Çin malları yüzünden yerli üretimde geri kalan Türkiye, sadece tüketen ülke olma durumundan çıkmak için çabalıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 8 ila 14 Mart tarihleri arasında kutlanan Bilim ve Teknoloji Haftasıyla ilgili bir mesaj yayımladı.

Özellikle okullara yönelik bilim ilgi ve sevgisinin oluşmasına imkan sunulacağını belirtti.

Bakan Işık şunları ifade etti “Son dönemde yaptığımız büyük hamleler ülkemizde bilim ve teknoloji ilgisinin ve üretim ekosisteminin gelişmesine dönüktür. Türkiye artık sadece bilim ve teknoloji tüketen değil, aynı zamanda üreten ülke olma yolunda önemli adımlarla ilerliyor.

Ortaöğretimden, üniversiteye kadar çeşitli alanlarda yürüttüğümüz programlar, etkinlik ve faaliyetler bilimin gelişmesine ve teknoloji üretimine destek olacaktır. Bugün teknoloji, üretimde sağladığı katma değer, hayatımıza getirdiği yenilikler, kolaylıklar ve üstünlükler dolayısıyla vazgeçilmez bir unsurdur. Bilim ve teknoloji üreten ülkeler diğer ülkelere göre ekonomik ve kültürel olarak daha fazla gelişmişlik içerisindedir.

Türkiye’de Teknopark sayısı 63’e, Ar-Ge merkezi sayısı da 245’e yükseldi.

Bilim ve Teknoloji Haftası etkinliklerinin başarılı ve verimli geçmesini diliyorum. Geleceğimiz olan sevgili çocuklarımızı gözlerinden öpüyor, terör, şiddet ve kavgadan uzak, bilim ve kültür ortamlarında, sanatla iç içe büyümelerini temenni ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir