Blefarit Belirtileri ve Tedavisi

Blefarit Belirtileri ve Tedavisi
Blefarit Göz Kapağı İltihabı Belirtileri ve Tedavisi

Genellikle göz kuruluğu yaşayan, kepek sorunu olan ve cilt tipi yağlı kişilerde görülen yaygın bir göz rahatsızlığıdır Blefarit.

Gözlerde tahriş yada enfeksiyona neden olan rahatsızlık kalıcı görme kaybına yol açmamakla birlikte kronikleşerek rahatsızlık yaratabilir. En sık rastlanan Blefarit türünde göz kenarlarında yanma ve kızarıklık, kirpik diplerinde çapaklanma ve bu çapaklanmaya bağlı göz kapaklarının açılmaması görülmektedir. Gerekli tedavi uygulanmadığında rahatsızlık enfeksiyon oluşumuna neden olur ve göz içerisine yayılarak rahatsızlık verebilir. Göz kapaklarında kabuklu yaralar ve akıntılı iltihaplar başlıca belirtilerdir.

Oldukça inatçı bir rahatsızlık olan Blefarit tamamen tedavi edilebilen bir rahatsızlık olmamasına karşın gerekli tedaviler ile kontrol altına alınabilmektedir. Kontrol altına alınmasının en önemli unsurlarından bazıları ise hekiminizin uygulamanızı öngördüğü tedaviye harfiyen uymanız, Blefarit rahatsızlığının türüne ve derecesine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Blefarit tedavisinde en önemli unsur ise hijyendir. Göz ve göz çevrenizin temiz olması büyük önem taşımaktadır. Islak ve ılık kompreslerle yapılan göz kapağı temizlikleri hastalığın ilerlemesini engellemekte büyük yardımcınız olacaktır. Uygulayacağınız temizlik için küçük ve hijyenik bir havluyu ılık su ile ıslatmanız ve sıktıktan sonra göz kapaklarınıza 5 er dakikalık kompresler uygulayın. Süre bitiminde havluyu tekrar ıslatarak gün içerisinde 6 – 7 sefer uygulayın. Kompres işleminiz bittikten sonra ise aynı havluya dökeceğiniz bir miktar bebe şampuanı ile göz kapaklarınız, kirpik diplerinizi yatay ve yumuşak hareketlerle temizlemelisiniz. Bu işlemleri özellikle sabahları kalktığınızda uygulamanız gün içerisinde yaşayacağınız rahatsızlığın azalmasını ve gününüzü rahat geçirmenizi sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir