Oyun Parklarındaki Plastik Kaydıraklar Statik Elektrik Oluşturuyor Dikkat Kalbe Zararlı

Oyun Parklarındaki Plastik Kaydıraklar Statik Elektrik Oluşturuyor Dikkat Kalbe Zararlı

Oyun Parklarındaki Plastik Kaydıraklar Statik Elektrik Oluşturuyor Dikkat Kalbe Zararlı

Belediyelerin göstermelik olarak yaptığı çocuk oyun parkları malzemelerindeki statik elektrik vatandaşların canını acıtıyor. Belediyeler park yaptırırken hazırladıkları ihale şartnamesinde kaydırak, diğer araçlar ve park zeminini kesinlikle statik elektriklenmenin olmadığı testlerden geçen sistemleri istemesi gerekiyor.

Antistatik özelliği ile sürtünmeden kaynaklanan statik elektriği betona iletme özelliğine sahip kauçuk kaplama ürünleri, çocukların oynadığı parkların alt yüzeylerinde statik elektrik çarpmalarına son vererek, statik elektriği betona iletmektedir.

Eskiden oyun parklarında kullanılan metal kaydıraklar yerini tamamen plastiklere bıraktı. Plastikler ise malzemesi nedeniyle statik elektrik oluşturuyor. Plastik bir kaydıraktan kayan çocuk sürtünmeyle statik elektrik oluşturuyor. (Paslanmaz çelik kaydıraklarda bu sorun yoktur)

Çocuklar plastik kaydıraktan kaydıkları zaman statik elektrikle yüklenip bundan ötürü kısa süreli çarpılmalar meydana geliyor.

Plastik kaydıraklara elektriklenmeyi önlemek için polietilenin içine antistatik madde eklenmediğinden, kaydıraktan kayma esnasında statik elektrik meydana gelmektedir.

Statik elektrikle yüklenen çocukların saçları diken diken olup havada kalıyor. Statik elektrik ise kalbe zararlı.

Vücutta biriken statik (durgun) elektrik insanda baş ağrısı, stres, depresyon gibi negatif etkilere neden ve kalbe zararlıdır. Bunu atlatmak için toprağa çıplak ayakla basmak, tuzlu su ile yıkanmak, ağaçlara dokunmak, gerekmekte.

Vücudunuzdaki Statik Durgun Elektrikten Kurtulun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir