Siber Güvenlik Zirvesi Yapıldı

Siber Güvenlik Zirvesi Yapıldı
Kaspersky Lab tarafından düzenlenen yıllık Siber Güvenlik Zirvesinde, dünyanın en büyük şirketleri, kurumları hedef alan saldırıları, karmaşık siber casusluk kampanyalarını ve finansal hizmet ağlarını hedefleyen gelişmiş tehditler masaya yatırıldı. Kurumları hedef alan yanıltıcı saldırılar, karmaşık siber casusluk kampanyaları, finansal hizmet ağlarını hedefleyen gelişmiş tehditler tartışıldı.

Kaspersky Lab Başkan ve CEO’su Eugene Kaspersky, Günümüzde siber suçlar artık sıradan kullanıcılardan küçük meblağ paralar çalmakla ilgilenmiyor. Suçlular yapacakları saldırıları giderek daha ayrıntılı bir şekilde tasarlayıp, güvenlik açısından her zaman en zayıf bağlantıdan yararlanmaya çalışıyor. Bu da tedarik zincirleri ve yüklenicilerin de hedeflenmiş olduğu anlamına geliyor. Bugün, savunma mekanizmalarının yalnızca günümüze ait tehditlere değil, aynı zamanda gelecek nesil siber tehlikelere de dayanacak kadar esnek olmasını sağlayabilmek için tehdit zekası, CIO ve CSO’ların önceliklerinden biri haline geldi.”

İşletmeleri bu gelişmiş tehditlere karşı koruma mekanizmaları ile donatmak amacıyla Kaspersky Lab çözüm portföyünü, tehdit zekası temeli üzerine kuruldu. Şirket, bu etkinlikte ayrıca, sanallaştırma için Kaspersky güvenliğinin, daha önceleri ağ performansından ödün vermeden güvenliğini sağlamanın zor olduğu sanal uç noktaları için güvenlik teknolojileri getiren yeni bir açılımını da duyurdu. Tanıtımı yakın zamanda yapılan “Kaspersky Fraud Prevention” (Kaspersky Dolandırıclık Engelleme) platformu da finansal hizmet sağlayıcılarına yönelik siber saldırılarla mücadelede bir yöntem olarak konumlandırılıyor.

Kaspersky Lab’in kurumsal güvenlik çözümlerinden oluşan kapsamlı portföyü, tehdit veri analizi ve raporlaması, Botnet izleme ve siber güvenlik eğitim programları da dahil olmak üzere, iş ortaklarının korunmasını iyileştirmek için şirketin bilinen tehdit zekasından yararlanan “Güvenlik İstihbarat Hizmetleri” ile birlikte tamamlanıyor.

Kurumsal güvenlik portföyünün temeli olan Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Lab’in dünyanın önde gelen tehdit zekası ekosisteminden tam olarak yararlandığı gibi, uygulama, cihaz ve web kontrol araçları, veri şifreleme, mobil uç nokta güvenliği ve MDM ile sistemler ve yama yönetimi de dahil tüm özellikleri bir yerde toplamak için tek bir entegre platforma dayalı katmanlı bir güvenlik yaklaşımı sunuyor. Yeni kurulan Uluslararası Danışma Kurulu ise, Kaspersky Lab’in siber güvenlik zekası temellerini güçlendirirken, şirketin stratejik açıdan en uygun olan doğrultuda gelişmesini sağlamak üzere BT güvenlik pazarı ile ilgili tavsiyelerde bulunmaktadır.

Kaspersky Lab, 2013 yılında da büyük ölçekli kurumsal segmentte toplam %9 ve orta ve küçük ölçekli kurumsal segmentte %18 büyüme* ile kurumsal BT güvenlik segmentindeki güçlü büyümesine devam ediyor. Kaspersky Lab’in kurumsal müşteri tabanı, her çeşit küçük ve orta ölçekli işletmeden büyük devlet kurumları ve ticari kuruluşlara kadar dünyanın dört bir yanından 250.000 şirketi aşıyor.

Şirket, yakın zamanda “Big Three” analiz ajansları tarafından yapılan en seçkin ve etkili global analist satıcı değerlendirmelerinde de pazarın “Lider”leri arasında konumlanıyor.

IDC Güvenlik Ürünleri Araştırma Başkan Yardımcısı Charles Kolodgy, “Kaspersky Lab, kurumsal güvenlik pazarındaki konumunu, verimli uç nokta koruma paketleri ve hedefe yönelik güvenlik çözümleri sunarak istikrarlı ve göze çarpar bir şekilde güçlendirdi. Müşteri ihtiyaçlarını karşılayan çözümler sunabilme yeteneği Kaspersky Lab’in pazar payını artırmasına yardımcı oldu. Ayrıca, kötü amaçlı tasarımcı yazılımı kullanan yanıltıcı saldırıları ortaya çıkaran araştırmaları sonucu tehdit zekası alanında sağlam bir itibar kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir