Led Ampuller Çok Fazla Tasarruf ve Aydınlatma Sağlar

Led Ampullerle Çok Fazla Tasarruf ve Aydınlatma Sağlanır

Boş yere çok fazla elektrik yakarak az ışık veren tasarruflu diye tabir edilen içi cıva dolu radyasyon saçan ampulleri kullanmayın. Hem çevreye hem sağlığa hemde faturalara zarar veren bu ampuller yerine LED ampullere geçilmeli.

Bir evin aydınlatması için ödenen elektrik faturasının yüzde 11,7’si aydınlatma gideridir. Bu oranı düşürmek elinizde. Led ampuller yüzde 80 enerji tasarrufu sağlayan A sınıfı ürünlerdir.

Led lambalar, Floresan ve tasarruflu ampullerde bulunan civayı içermediği gibi açılıp kapanırken titreşim göstermez, elektromanyetik dalga yaymazlar. Civa, radrasyon, gaz, ultraviyole ışınları içermeyen bu ürünlerin karbondioksit salınımı yoktur, güvenilir ve çevrecidir.

Herhangi bir cam cisim içermezler iç kısımları serttir darbelere ve titreşimlere dayanıklıdır.

Led ampuller 3 ila 40 watt aralığındadır. Yüksek Lümen(LM) değerlerine sahip olan LED Ampuller daha çok ışık verir. Led ampullerde watt değeri harcadığı enerjiyi gösterir. Düşük enerjide yüksek ışık için Lumen değerine dikkat edilmelidir. Örneğin 12 watt 1100 lümen led ampul, 12 watt 650 lümen led ampulden daha çok aydınlatma sağlar. Her iki LED ampul aynı watt enerjiyi harcar ancak yüksek lümen değerine sahip led ampul ortamı daha çok aydınlatır.

Ayrıca çok beyaz ışık veren LED’ler göz sağlığını etkileyebileceği için Beyaz içinde biraz sarı renk ışık veren LED’ler önerilmektedir. Uzmanlar gözleri en çok mavi ışığın yorduğunu belirtmekte.

Led ampullerin ömrü maruz kaldığı sıcaklığa göre değişir. 30 bin saatten fazla ömrü olan bu ampuller soğuk tutulabilirse ömürleri uzar.

Led sistemi çok çeşitli aydınlatma sumaktadır. Bunlardan biride şerit led aydınlatma.

Ampul icadından yaklaşık 130 yıl sonra bulunan farklı aydınlatma yöntemidir. Klasik lambalar kullandığı enerjinin en fazla yüzde 50’sini ışığa çevirebilirken Led lambalarda bu oran yüzde 90’a çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir