Tren İçinde Bisiklet Taşıma Saatleri

Tren İçinde Bisiklet Taşıma Saatleri

Kent içi ve şehirler arası trenlerde yolcu yanında bisiklet taşınabiliyor.

Banliyö Trenleri ve Marmaray trenlerinde;

Pazar ve milli bayram günleri dışında diğer günlerde yolcuların yoğun olduğu saatlerin dışında kalan zamanlarda (07.00-09.00 ila 16.00-20.00 saatleri dışında) bisikletler trenlerde, yolcu beraberinde küçük el bagajı kabul edilerek, taşıma için ayrıca bir ücret alınmadan kabul edilmektedir. Yoğunluk zamanında bisikletler trenlere kabul edilmemektedir. (Yolcu yoğunluğu olmazsa pazar günlerinde ve milli bayramlarda gün boyunca bisikletler taşımaya kabul edilecektir)

Tüm vagonlara kabul edilen bisikletlerin, varsa bisiklet taşıması için ayrılan boşluklarda veya ara boşluklarda yolcu geçişini engellemeyecek şekilde taşınması gerekmektedir.

Turnike olan bölgelerde bisiklet geçişleri engelli turnikelerinden yapılmaktadır.

Yolcu başına sadece bir adet bisiklet taşınmasına izin verilmektedir.

Asansör, yürüyen merdiven, tren ve trenlere iniş binişlerde kendilerine veya diğer yolculara verilecek her türlü zarar ve ziyandan bisiklet sahibi sorumludur.

Bisikletlerin trene yükleme, trende muhafaza ve trenden indirme işlemleri bisiklet sahibi tarafından yapılacaktır.

Yüksek Hızlı Trenlerde;
Yüksek Hızlı Trenlerde katlanamayan bisikletlerin taşınmasına kesinlikle izin verilmemektedir.

El bagajları için ayrılmış bölmeye sığabilecek ölçüde katlanabilir bisikletler, yolcu yanında küçük el bagajı olarak kabul edilecek ve ücretsiz taşınacaktır.

Anahat ve Bölgesel Trenlerde;
Sadece tren teşkilatında furgon veya furgon bölmesi olan trenlerde, katlanamayan bisikletler yolcu yanında küçük el bagajı olarak kabul edilecek. Katlanamayan bisikletler sığmıyorsa yolcu tarafından bisikletin tekerleri ve pedalları sökülerek küçültülmelidir.

Teşkilatında furgon olmayan trenlerde, bagaj bölmesine sığabilecek ölçüde katlanabilir bisikletler, yolcu yanında küçük el bagajı olarak kabul edilecek, bu trenlerde katlanamayan bisikletlerin taşınmasına kesinlikle izin verilmemektedir.

Tüm trenlerde, bisikletlerin trene yükleme, indirme işleri, trende muhafazası, yolculara rahatsızlık vermeyecek ve yolcu geçişlerini engellemeyecek ve emniyetli şekilde olması sağlanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir