Bahadır Tatlıöz Kimdir

Bahadır Tatlıöz Kimdir

Bahadır Tatlıöz 27 Temmuz 1976 yılında İstanbul’da doğan besteci, piyanist ve aranjördür. 6 yaşında belediye konservatuarına başladı ve 11 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet konservatuarına girdi. Profesyönel müzik hayatına 13 yaşında başladı ve birçok ünlü pop ve Türk halk müziği sanatçısına müzisyen ve besteci olarak eşlik etti. Avrupada birçok müzik festivalinde piyanist olarak sahne aldı. Bir çok albümde aranjör, besteci ve piyanist olarak görev aldı.

2005 yılında Erkan Oğur, Buzuki Orhan Osman ve Cem Aksel gibi önemli müzisyenlerin katkılarıyla, perküsyonist Yasin Bozkurt ile birlikte Çalıjazz adlı albümü çıkardı. Orhan Osman ile 2005 Ekim ayında Almanya, Hollanda ve Belçika’da 20 konserden oluşan BUZUKİ, PİANO adlı projenin turnesi olmuştur. ÇALIJAZZ toplumumuzun folklorik müziklerini ve kimliğini öne çıkartmak ve dünyaya tanıtma amacıyla çıkarılan bir albümdür. Bu projeyle Türkülerimiz orijinalliği bozulmadan jazz tınılarıyla harmanlanarak hazırlandı. 2011 yılında Yıllar adlı albümünü çıkardı. Gökhan Türkmen ile Bedende Ruh Yokken adlı şarkıya düet yaptı.

2015 yılında Çalıjazz adlı albümle yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi gördü. 2017 yılında “Düşman Mısın Aşık Mı” ve “Takvim” adlı parçaları çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir