Facebook Ücretsiz Uçak Biletleri Yalanları Havada Uçuşuyor

Facebook Ücretsiz Uçak Biletleri Yalanları Havada Uçuşuyor

Bir süre önce Facebook’ta bir hava yolu firmasının kuruluş yıldönümü nedeniyle ücretsiz uçak biletleri verildiği yalanıyla siteyi beğenip paylaşmak gerektiği belirtildi.

Her zamanki gibi, insanlar bedava bir şeyler gördüler ve kendilerini kaybettiler. Facebook bu gönderilerle doldu ama gerçekte böyle bir şey olmadığı gibi adı geçen hava yolları firmalarının da böyle bir etkinliği yoktu. Hatta farklı gönderilerde farklı hava yolları firmalarının adı geçince, hepsi aynı anda yıl dönümü kutluyor gibi gözüktü.

Bütün internet sitelerinde; Hiç bu hava yolu şirketini kullandınız mı?, şirketimizle ilgili en çok neyi beğendiniz?, servis kalitemizden memnun kaldınız mı? gibi soruları cevaplattıktan sonra, ücretsiz bilet kazanmaya bir adım daha yaklaştıklarını, tek yapmaları gereken linki kendi profillerinde paylaşmaları ve beğen butonuna basmaları belirtiliyordu.

Tüm bu olayların apaçık dolandırıcılık olmasına rağmen, beklenmedik şekilde son derece etkili oldu. Kullanıcıların tüm giriş bilgilerini ve kart numaralarını çalan zararlı tarayıcı eklentisini, on binlerce kullanıcı paylaşarak daha fazla yayılma sağladı.

Kullanıcılar bu linkleri paylaşarak, sosyal ağlarda kendi çevrelerine zarar veren kişiler haline geliyorlar. Birileri sürekli ücretsiz bir şeyler alabilmek için bir şeyleri dolduruyor, bir yerlere tıklıyor.

Şunu unutmayın, ücretsiz ürünlerin yüzde 99’unda bir şey vardır. Girdiğiniz ve yönlendirildiğiniz sitelerin adreslerine dikkat edin. Bir şeyleri gelişigüzel beğenmeyin veya paylaşmayın. Güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir