Kırgızistan’da Bu Sabah Evlerin Üzerine Düşen Türk Kargo Uçağı Hakkında Bilgi

Yüzde 49’u Çinli HNA Grubu’na, yüzde 51 hissesi Yavuz Çizmeci ve Dağlar Çizmeci’ye ait ACT Hava Yolları A.Ş’nin Boeng 747 tipi myCARGO uçağı sabah saatlerinde Kırgızistan Çüy vilayetindeki Sokuluk ilçesinin Daça-Suu köyünde Hong Kong-Bişkek seferini yaparken yerel saatle 07.10’da evlerin üzerine düştü.

Uçak kazası sonucu, 23 ev zarar görürken, 4 Mürettebat, çocuk ve siviller dahil 37 kişi hayatını kaybetti, 6’sı çocuk 10 kişi yaralandı. Yerel kaynaklar uçağın düşüş nedenini mürettebat hatası olarak açıkladı.

Düşen uçağın şirketi tarafından yapılan açıklamada Uçağın Hong Kong–Bişkek-İstanbul seferini yapmak üzere Hong Kong’dan aldığı kargo ile tüm kontrolleri yapıldıktan sonra planlandığı şekilde havalandığını sefer süresince hiç bir aksilikle karşılaşmadan Bişkek Havalimanına inişe geçtiğini ve mürettebatın, sefer öncesi Hong Kong’da 69 saat süre ile dinlendiğini ve Hong Kong-Bişkek arası 6 saatlik seferi tamamlamak üzere uçağı teslim aldığını belirtirken uçağın toplam 85.618 kg genel kargo yükünü emniyetli bir şekilde alarak havalandığını açıkladı. Ayrıca uçağın Teknik kayıt defterinde herhangi bir arıza kaydının bulunmadığı açıklandı.

Kaza bölgesinde oluşan tüm hasar ve kişisel zararların sigorta şirketinin sorumluluğu kapsamında olduğunu ve en kısa sürede tüm maddi zararların tazmininin gerçekleştirileceği açıklandı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in imzaladığı kararnameye göre ülkede ulusal yas ilan edildi.

Yarın Kırgızistan yurt dışı büyükelçilikleri bayrakları yarıya indirerek taziye defteri açıyor.

Bu nedenle Kırgızistan’ın tüm bölgelerinde kültürel etkinlik ve programlar iptal edilecek ve yurt dışındaki Kırgızistan Büyükelçilikleri’nde bayraklar yarıya indirilecek ve taziye defteri açılacaktır.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı binasında 17 Ocak saat 10.00-12.00, 14.00-17.00 arası taziye defteri açılacak.
Kaynak:www.kabar.kg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir