Dünya’da İlk Kez Işıkla İnternete Giren Okul Almanya’da

Dünya'da İlk Kez Işıkla İnternete Giren Okul Almanya'da

LiFi (Light Fidelty) yani ışığı kullanarak kablosuz bağlantı sağlayan teknoloji. Bu teknolojide radyo frekansı yok.

Düşük enerji sarfiyatıyla sağladığı aydınlatma ve veri transferi mevcut teknolojinin önünde gözüküyor.

Almanya’nın Fraunhofer Heinrich Hertz Enstitüsünde ışıkla internete bağlantı kuruldu. LED armatürlerden gelen modüle edilmiş ışıkla, Li-Fi olarak bilinen teknoloji deneyimlendi. Stuttgart şehri tarafından karşılanan 500 bin avroluk bütçe ile bu proje gerçekleştirildi.

Bu teknolojiyi kullanmak için bilgisayara özel bir dongle takılıyor. Dongle üzerindeki fotoreseptör, modüle edilmiş görünür ışığa gömülü verileri alıyor. Benzer şekilde kullanıcılar, dongle üzerine gömülü kızılötesi bir verici ile veri yüklüyor. Bilgiyi yüksek frekanslı LED ışığına modüle eden Li-Fi sürücüsünün yanı sıra, armatür de cihazdan bilgi almak için bir IR alıcısı içeriyor. Bunun yüksek hızlı ve iki yönlü, iletişimi var.

Kullanıcılar, ağ oluşturma özelliği dışında video konferans görüşmesi yapabiliyor ve konferans görüşmesi kesilmeden bir odadan diğerine geçebiliyor.

Fransa dünyada aydınlatma kullanarak internete bağlanan ofisi (Sogeprom’un Paris merkezi) açan ilk ülke. Çalışanlar, LED aydınlatma üzerinden internet bağlantısı için özel bir dongle kullanıyorlar. Dongle, dosya yüklemek (upload) için kızıl ötesi bir kanal sunuyor.

Kablosuz İnternet İçin Kat Kat Hızlı Olan LED Işık Kullanılacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir