Suriyeli Mülteciler Türkiye’yi Terk Etmek İstiyor

Suriyeli Mülteciler Türkiye’yi Terk Etmek İstiyor

Binlerce Suriyeli Mülteci Türkiye’den çıkmak için Edirne sınır kapısına yürümek istedi. Yaklaşık bin kadar Suriyeli Edirne’ye girmek isteyince polis müdahale etti. Sığınmacılar Edirne’den Yunanistan’a geçmek istiyor. Her geçen dakika sayıları sürekli artan Suriyelilerin İstanbul’a geri dönmeleri için ikna edilmeye çalışılıyor.

Deniz yolunda yaşanan kazalardan sonra sığınmacılar karayolunu tercih ediyor.

Suriyeli mülteciler bize karışmasınlar yürüyerek sınırı geçmemize izin versinler, diyor.

Edirne Valisi yaptığı açıklamada sınır kapılarına yürümelerine izin verilmeyeceğini ve 4 bin sığınmacının yakalanarak geri gönderildiğini ifade etti.
Yunanistan’a geçmek umuduyla Edirne’ye gelen mülteciler, güvenlik güçlerinin geçişlerine izin vermemesiyle TEM otoyolunda bekleyemeye başladılar.

Edirne Belediye Başkanlığı, Yunanistan’a geçme umuduyla TEM Otoyolunda bekleyen Suriyeli mültecilere su ve kumanya yardımında bulundu.

One Reply to “Suriyeli Mülteciler Türkiye’yi Terk Etmek İstiyor”

  1. avrupa'ya gitmeyin,o hırs küpü batılılar çoğunuzu heba eder.küçük mülteci kızları alan zengin ihtiyar araplara kız çocuklarınızı kaptırmayın,aç gözlü moruklara…!ayrıca batıda onlardan da beterleri var,ne olur müslüman ülkelerin dışında başka ülkelere gitmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir