Şekerlerin İçerdiği Katkı Maddeleri

Şekerlerin İçerdiği Katkı Maddeleri

Çikolata ve şeker tüketiminde insanların dikkat etmediği ancak en çok önem vermesi gereken konu ise tüketilen şeker ve çikolatanın içerisindeki glikoz şurubu ve genetiğiyle oynanmış soya katkısının olup olmamasıd gibi zararlı içeriklerdir.

Civa ile üretilen Glikoz Şurubu Zehiri pek çok tanınmış markanın çikolata ve şekerlemelerinin içinde yer almaktadır. Glikoz Şurubu Zehiri içeren ürünleri almayın tüketmeyin.

Katkı maddesi içermeyen ürünleri almaya dikkat etmeyen tüketiciler kimyasal içerikli insanlara zarar veren ürünleri çok tükettiğinde çok sayıda sorunla karşılaşmaktadır.

Çok küçük yazılarla okunmayacak şekilde yazılan bu kanserojen katkı maddelerini içeren çok sayıda yiyecek özellikle çocuklara yediriliyor.

Nişastadan üretilen bu zararlı katkı, sıvı ve kurutulmuş olarak ikiye ayrılıyor. Bu zehir normal şekerden daha ucuz ve daha tatlı olduğu için ürünlerin büyük çoğunluğunda tercih ediliyor.

Sosyal medyada glikoz şurubunun Türkiye’de kullanımının tamamen yasaklanması için #GlikozŞurubunaHayır etiketi kullanılıyor.

Glikoz şurupları, mısır nişastasının ya doğrudan asitle ya da asit – enzim kombinasyonu ile işleme tabi tutularak hidrolize edilmesiyle üretilmektedir. Glikoz/fruktoz şurubu tapyoka şurubu vs hepsinin özü molekül yapısı değiştirilmiş glikoz yüksek civa içerir.

Glikoz şurubu zehiri, vücudun şeker dengesini alt üst ederek hormonal sistemi bozarak ilerleyen dönemde kansere neden oluyor. Astım ve multipl – skleroz gibi hastalıklara neden olabiliyor ve karaciğeri büyütüyor. Alzheimer hastalığı riskini artırıyor ve vücutta hormonal dengesizlikler yaparak, östrojen, testosteron vb. hormonların salgılanmasını artırabiliyor. Bakır eksikliği başta olmak üzere vücudun mineral dengesini bozabiliyor.

Kanserojen Glikoz şurupları market raflarında çok sayıda gıda içinde bulunmakta. Çok küçük yazılarla okunmayacak şekilde yazılan bu kanserojen katkı maddelerini içeren, çok sayıda yiyecek özellikle çocuklara yediriliyor.

Nişastadan üretilen bu zararlı katkı, sıvı ve kurutulmuş olarak ikiye ayrılıyor. Bu zehir normal şekerden daha ucuz ve daha tatlı olduğu için ürünlerin büyük çoğunluğunda tercih ediliyor.

Marketlerdeki Zehirli Kanserojen Gıdaları Tespit Eden Telefon Uygulaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir