Melanoma Habis Tümör Ne Demek

Melanoma Habis Tümör Ne Demek

Melanoma Habis Tümör Ne Demek

Melanoma bir cilt kanseri türüdür, ben kanseri olarak tanımlanabilir, derideki melanosit hücrelerinde başlar, melanomayı anlamak için cildi ve melanosit hücrelerini bilmek gerekir, ne işe yararlar, nasıl büyürler, kanserli hale geldiklerinde ne olur?

Cilt:

Cilt vücudun en büyük organıdır, sıcaktan, güneş ışığından, nemden, yaralanmadan ve enfeksiyondan vücudu korur. Vücut ısısını ayarlar, su ve yağ depolar, D vitamini üretir. Üst ve alt epiderm olmak üzere iki kısımda incelenir. Üstderi düzdür, yuvarlak hücrelerden oluşur. Alt deri ise kan hücreleri, kıl kökleri, salgı bezlerinin bulunduğu kısımdır, bu salgı bezleri ter üreterek vücut ısısını dengeler. Ayrıca yağ üretilir, bu ter ve yağ ciltten gözenekler yardımıyla atılır.

Melanosit ve Benler:

Melanosit cilde rengini veren pigmentleri üretir, ten güneşe aşırı maruz kalınca daha çok pigment üretilir ve cilt daha koyu bir hal alır. Bazen melanosit kümeleri bir araya gelerek kanserli olmayan benleri oluştururlar. Ben, yaygın bir durumdur, insanlar 10 ile 40 arasında bene sahiptir. Benler pembe, ten rengi, kahverengi ya da kişinin ten rengine göre daha değişik renklerde olabilir. Düz ya da çıkıntı şeklinde olabilen benler, genelde yuvarlaktır. Doğumdan itibaren var olabilen benlerin yanı sıra 40 yaşından önce de benler oluşabilir. Benler yaşlı insanlarda daha açık renk almaya başlar. Tıbbi müdahale ile alınan benler genellikle yeniden oluşmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir