Karnesi Kötü Olan Çocuğa Ceza Vermek Doğru Mu

Karnesi Kötü Olan Çocuğa Ceza Vermek Doğru Mu

Karnesi Kötü Olan Çocuğa Ceza Vermek Doğru Mu

Çocuk yetiştirme konusunda çok bilgisiz olan aileler bir karnede zayıf notları olan çocuklarına çok kötü davranabilmektedir.

Bazı ebevenyler sadece çocuğun karnesine bakarak ceza vermektedir. Çocuğuyla sağlıklı iletişim halinde olmayan Ailelerin bu hatalı davranışları öğrencileri yalancılığa teşvik etmektedir. Bu tip olumsuz durumlardan korkan öğrenciler intihara kadar gidebilmektedir.

Bu kötü durumların önüne geçebilmek için ebeveynler sadece notlara odaklanmak yerine, genel olarak çocuklarının gelişimini, öğrenmesini ve hayal gücünü takip edip onları desteklemeli. Başarı demek yüksek not demek değildir. Sadece karneye bakıp öğüt ya da ceza vermek yerine, yıl içinde çocuğuyla iletişim halinde olan ve onun ihtiyaçlarına yanıt veren ebeveynler olmak gerekir.

Yapılan araştırmalarda uzun vadede elinden gelen her çabayı göstermesi için teşvik edilen çocuklar çok daha başarılı oluyor. Çocuklarda zekayı değil çalışkan olmayı ön plana çıkararak eğitmelisiniz.

Karnedeki düşük notların çeşitli sebepleri olabilir. Örneğin, çocuktan kaynaklanan görme, duyma gibi fiziksel ya da dikkat becerilerinde bir problem olabilir. Aynı şekilde, okulun özellikleri de çocuğun notlarını etkileyebilir. Öğretmenle ya da arkadaşlarla yaşanabilecek sorunlar, yanlış eğitim sistemi nedeniyle son senelerde ön plana çıkan akran zorbalığına maruz kalmak gibi sorunlar olabilir.

Çocuğun ihtiyaçlarına kayıtsız kalan bir anne baba, ailenin maddi ve manevi sorunları, boşanma ya da vefat gibi olaylar da çocuğun okulla ilişkisini olumsuz etkiler. Düşük not getirmek çocuğunuzun da canını sıkmıştır. Bu yüzden ona destek vermelisiniz. Aileler çocuklarıyla birlikte oturup neden düşük notlar geldiğine dair analizler yapmalı. Çocuklarına notlarını nasıl iyileştireceklerine dair plan yapma, çözüm üretme fırsatı tanımalı. Böylece çocuklar da derse çalışma, sınavlara hazırlanma gibi sorumluluklarının farkına varır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir