Ev Yapımı Şampuan Nasıl Yapılır

Ev Yapımı Şampuan Nasıl Yapılır

İçeriğinde çok sayıda kanserojen maddeler bulunan kimyasal şampuanlar yerine ev yapımı sağlıklı, insanlara zararlı kimyasallar içermeyen şampuanınızı kendiniz çok kolay hazırlayabilirsiniz.

Ev Yapımı Şampuan İçin Malzemeler:
Papatya Çayı (5 Adet Poşet)
Sabun (Yarım Kalıp Katkısız)
E Vitamini Kapsülü
Zeytinyağı

Bir tencere suyu ocağın üstüne koyup kaynatın. Hazır poşet papatya çaylarından 5 adet tencereye atıp demleyin. Yarım kalıp katkısız doğal sabunu rendeleyip tencerenin içine dökün ve karıştırın. Bu karışıma eczanelerde satılan E Vitamini kapsüllerinden alarak bir adet E vitamini kapsülünü iğne ile delip ekleyiniz. E vitamini saç derisine uygulandığında burada biriken ölü hücreleri, bakteri ve varsa iltihabı temizleyerek, saç köklerini olası hasarlardan korur.

Bu karışıma son olarak bir kaç damla zeytinyağı eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan karışım kullanılacak bir şişeye boşaltılır. Eğer bu karışımı plastik bir şampuan kutusunda kullanacaksanız kutunun altında plastik kodu olarak üçgen içinde 02-04 veya 05 yazan numaralı kutular olmasına dikkat edin ve hazırladığınız karışımı soğuyunca plastik kutuya dökün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir