Zombi Bilgisayar Nedir Nasıl Oluşur

Zombi Bilgisayar Nedir Nasıl Oluşur

Zombi bilgisayar, internet üzerinden bir başkası tarafından ele geçirilmiş ve sahibinin haberi olmadan kötü niyetli kişilere hizmet eden bilgisayarlar için kullanılan tabirdir.

Türkiye’de kullanıcısının haberi olmadan ele geçirilen bilgisayar sayısı 2 milyondan fazla.

Son dönemde birçok sahte Facebook uygulaması ve android uygulaması kullanıcı bilgileri ile doğrudan para çalmak ve kullanıcı bilgisayarlarını ele geçirerek zombi bilgisayar haline getirecek zararlı yazılım yüklemek için gayret gösteriyor.

Zombi bilgisayara dönüşen bilgisayar Botnet adı verilen, binlerce bilgisayardan oluşan bir zombi bilgisayar ağının parçası oluyor. Böylece bilgisayarı kullanan kişi hiç farkına varmadan, virüsün komuta kontrol merkezinden gelen komutları uygulamaya başlıyor. Kötü niyetli kişiler bu cihazlar aracılığıyla dolandırıcılık yapabiliyor, tıklama sahteciliği gibi uygulamalarla haksız para kazanabiliyor, başka cihazlara siber saldırılar düzenleyebiliyorlar. Kullanıcıların bilgisayarlarını sömürerek kendileri için son dönemde internette kullanımı hızla yaygınlaşan sanal para birimi Bitcoin ürettirebiliyorlar.

Kullandığınız bilgisayar, uzaktan kontrol ediliyor olabilir ve sizin bundan haberiniz olmayabilir. Bu tür tehditlerin farkına varan insan sayısı az. Mutlaka bilgisayarlarda güvenlik programları yüklü olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir