Uydudan internet bağlantısı nasıl yapılır

uydudan internet bağlantısı nasıl yapılır

Çanak antenlerine benzeyen bir anten sayesinde uydu üzerinden yüksek hızlarda veri alış verişi sağlanır. Uydu sistemleri çift yön ve tek yön olmak üzere 2 çeşittir. Çift yönlü sistemlerde yüksek hızda veri alıp gönderilirken tek yönlü sistemlerde sadece veri alınabilir.

Tek yönlü internet erişiminin artıları, maliyetinin düşük olması ve yüksek download hızı için uygun bir çözüm olmasıdır.

Çift yönlü uydu internet erişimi ise internet hizmeti verilemeyen yerler için en ideal çözümdür. Ülkemizde maliyeti yüksek olduğu için bireysel olarak kullanımı pek tercih edilmez ayrıca bu hizmetin kullanımı için ruhsat vb. belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Uydu interneti için alıcı ve verici bir çanak anten ile uydu modemi gerekir. Bina dışında ise, 74 santimlik küçük bir uydu anteni, antene entegre edilmiş uydu üstünden iki yönlü veri iletişimi sağlayan radyo ünitesi ile veri ve güç taşıyan çift kallkanlı RF koaksiyel kablo’dan oluşur. Kolay kurulabilen küçük uydu anteni, bilgisayar, ev ya da ofisi, herhangi bir karasal kablo ya da 3G bağlantısı olamadan doğrudan uydu üzerinden internete bağlar.

Uydu yoğunluk durumuna göre hız değişkenlik gösterebilir. Yağmurlu fırtınalı havalarda sinyal zayıflayıp bağlantı kopabilir.

Kullandığınız uydu anteniyle çok kanallı televizyon yayınları alınabilir, internet üzerinden telefon görüşmeleri yapılabilir ve kablosuz ev ağı ile evin her yerinden kablo gerekmeden internet kullanılabilir.

Sadece yerli değil yabancı uydular üzerindende internet erişimi sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir