Çamaşır makinesi satın alırken nelere dikkat edilmeli

Çamaşır makinesi satın alırken nelere dikkat edilmeli

Bir evde en çok gürültü çıkaran cihazların başında Çamaşır Makineleri gelir. Bazı cihazlar o kadar çok gürültü çıkarırki evin içinden uçak kalkış sesine benzer sesler yükselir. Çamaşır makinelerinde 2 çeşit ses vardır. Biri yıkama sesi diğeri ise sıkma sesidir. Genellikle yıkıma sesi düşük seviyelerdeyken sıkma sesi çok yüksek seviyelerdedir. Ses seviyeleri DB ile ölçülmekte ve 69 DB altındaki sesler normal kabul edilmektedir. Çamaşır Makinesi alırken özellikle sıkma sesinin DB’sinin düşük olmasına dikkat edilmelidir.

Çok ses çıkaran bir makineyle asla geceleri ya da sabaha karşı yıkama yapamazsınız.

Çamaşır makinesi suyu ısıtmak için çok fazla elektrik harcar. Bu yüzden makineyi alırken en düşük enerji sınıfı A sınıfı ve üstü bir cihaz satın almalısınız. Çift su girişi olan makineler, sıcak suyu örneğin doğalgaz ile ısınan suyu almaya yardımcı olarak elektrik tüketimini azaltabilir.

Çamaşır makinelerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik kazanın aldığı litre ve düşük su tüketimidir. Genellikle çamaşır makineleri kiloya göre seçilir ancak kilosu yüksek kazan hacmi düşük bir çamaşır makinesinde çamaşırlar verimli yıkanmayacaktır.

Kalabalık bir ailenin ihtiyaçları için hacmi geniş bir makine seçilmelidir. 4 kişilik bir aile için 6 kilo ve üstü bir makine seçilebilir.

Bazı çamaşır makinelerinde kırışık azaltma gibi özellikler bulunmaktadır. Ütüye harcayacağınız zamanı biraz olsun azaltmak isterseniz bu cihazlardan tercih edebilirsiniz.

Teknolojinin gelişmesiyle kurutma yapabilen çamaşır makineleride icat edildi. Evinizde yıkanan giysileri asmaya yeriniz yoksa kurutmalı çamaşır makinelerini tercih edebilirsiniz.

Çamaşır makinesini satın alırken, enerji performans etiketi üzerindeki enerji ve su kullanım verimlerini göz önünde bulundurarak en verimli olanları tercih ediniz. Gereksiniminize uygun kapasitedeki çamaşır makinelerini tercih ediniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir