Hocalı Soykırımında Bir Ermeni Doktor İşlediği Suçları Gururla Kitap Çıkarıp Anlatmış

Hocalı Soykırımında Bir Ermeni Doktor İşlediği Suçları Gururla Kitap Çıkarıp Anlatmış

Hocalı Soykırımında Bir Ermeni Doktor İşlediği Suçları Gururla Kitap Çıkarıp Anlatmış

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ topraklarını işgal eden Ermeniler tarafından Hocalı kasabasında 25-26 Şubat 1992 yılında soykırım gerçekleştirildi. Yapılan soykırımda binlerce kişi hayatını kaybetti. Bu soykırımla birlikte 1,5 milyon Azerbaycan vatandaşı topraklarından çıkarıldı.

Dünyanın en büyük sömürgeci ülkelerinden biri olan Fransa gibi ülkeler tarafından gerçek soykırımlar yerine siyasi yalanlara günümüzde destekler devam ediyor. Avrupa başta olmak üzere uluslararası toplum sorunun çözümüne yönelik adil bir tutum sergilemediği gibi yalan tarih üzerine siyasi kararlar almaya devam ediyor.

Soykırım yapan bir ülke olan Ermenistan’ı Avrupa başta olmak üzere uluslararası toplum, soykırıma uğradığı iddiasıyla siyasi yalanları yasalaştırarak yürürlüğe sokarken, bu ülkenin belgeli kanıtlı işlediği soykırım suçunu görmezden geliyor.

Ermeni cani doktorun nasıl soykırım yaptığını gururla anlattığı bir kitabı bulunuyor.

Soykırım, ırk, canlı türü, siyasal görüş, din, sosyal durum ya da başka herhangi bir ayırıcı özellikleri ile diğerlerinden ayırt edilebilen bir topluluk veya toplulukların bireylerinin, yok edicilerin çıkarları doğrultusunda, bir plan çerçevesinde ve özel bir kasıtla yok edilmeleri anlamına gelmektedir.

Binlerce Azerbaycan vatandaşına yapılan bu soykırımı Meksika, Pakistan, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Peru, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği, Honduras ve Sudan tanımıştır. Bugüne kadar 15 ülkenin parlamentosu ve ABD’nin 16 eyaletinin meclisi Hocalı’da yaşananları kınayan ve soykırım olarak gören kararları kabul etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir