Güneş Paneli Güneş Sehpası Yerleştirme İpuçları

Güneş paneli ve sehpanın oluşturduğu yükü daha geniş bir alana yaymak amacıyla, güneş sehpasını zemine monte etmek için açılan beton çukuruna güneş sehpası beton çukuru denir. Güneş sehpası beton çukuru yapı elemanlarınada güneş sehpası temeli denir. Temeller, güneş sehpasının sabit, hareketli ve meteorolojik yüklerini taşıyan ve bunları zemine ileten yapı elemanlarıdır. Temelin oturacağı tabii zemine temel yatağı adı verilir. Güneş sehpasının demir direğinin beton çukuru, kullanılacak panellerin, sehpanın ve direğin büyüklüğüne göre değişse de en az 60cm derinlikte kazılacaktır. Kazılacak çukurun boyutları en az 60x60x60cm olacak şekilde hazırlanmalıdır.

Güneş enerjisi uygulamalarında güneş enerjisinin ışıl veya elektriğe dönüştürüldüğü yüzeyler eğimli yerleştirildiğinden, eğimli yüzeye gelen güneş ışınımı, hesaplamalarda önemli ve temel parametredir. Yeryüzündeki herhangi bir yüzeye gelen toplam güneş ışınımı; direkt, difüz ve yansıyan ışınımlardan oluşur.

Direkt güneş ışınım bileşeni doğrudan güneş enerjisinden yüzeye gelir. Difüz (yaygın) güneş ışınımı ise güneşten gelen ışınımın atmosferden geçtikten sonra bulut ve tozlar tarafından yutulması ve tekrar buradan yüzeylere gelen bileşenidir. Yansıyan güneş ışınımı ise yeryüzüne düşen güneş ışınımının yüzeyin etrafındaki çevreden yüzeye gelen bileşendir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir