Rusya Dışişleri Bakanlığı Sansürcü Amerikan Sosyal Medya Sitelerinin Kontrolden Çıktığını Açıkladı

Amerika merkezli bazı internet şirketleri tekelleşip güçlendikçe her alanda ifade özgürlüğünü ihlal etmeye başladı. Hukuka göre değil kendi hukuklarına göre kararlar almaya başladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kırım hakkında içeriklerin YouTube tarafından şok edici içerik olarak etiketlenmesine ve Instagram’ın Kırım’ın en büyük televizyon kanallarından biri olan Crimea 24 hesabına kısmi engel getirmesine tepki gösterip kınadı ve Amerika’nın internet şirketleri aracılığıyla ifade özgürlüğü alanındaki uluslararası yükümlülüklerine aykırı hareket ettiğini vurguladı.

Zaharova şu açıklamaları yaptı; “Platformlar kontrolden çıktı. Artık mesele, Washington’un yönergelerine uygun olarak ABD’li internet şirketleri tarafından gerçekleştirilen eylemlerin siyasi boyutlu olmasının ötesine geçti. Daha zorlu bir durum söz konusu. Prensipte bu şirketler, kendilerini yönetme konusunda tek tip standartlara sahip değil. Bu anlamsal ve teknolojik bir çıkmaz.

Washington’un amacı açık. Her alanda haksız rekabet için bilgi teknolojisinin imkanlarını kullanmak istiyorlar. Aleni şekilde nahoş olan bu amaca ulaşmak için kullanılan araçlar da nahoş” diye vurguladı.

Amerika’nın bu tür sansürlerine karşı Türkiye’nin önlemler alması gerekiyor, yarın bir gün aynı şeyleri Türkiye aleyhine yapmayacağının hiçbir garantisi yok.

Dünya çapında ülkeler artık bu tür şirketlerle oturup sözleşmeler yapmalı ve bu sözleşmelere aykırı davranan şirketlerin erişimlerini tamamen kapatmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir