Kıbrıs’tan Avrupa’ya Gaz Satmayı Planlayan Yunanistan Rusya’ya İlk Tavrını Koydu

Kıbrıs'tan Avrupa'ya Gaz Satmayı Planlayan Yunanistan Rusya'ya İlk Tavrını Koydu

İsrail ile anlaşarak Kıbrıs’tan çıkarılacak gazı Avrupa’ya satıp Rusya’yı devre dışı bırakmayı planlayan Yunanistan yavaş yavaş Rusya’ya tepki koymaya başladı.

Yunanistan, iç siyasete müdahale ettiği iddiasıyla 2 Rus diplomatı sınır dışı ederek ülkeye girişlerini yasakladı.

Ruslar bu kararın arkasında Amerika’nın olduğu düşüncesiyle tepki olarak Yunanistan’ın Moskova Büyükelçisi Andreas Friganas Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.

Rus bakanlığı yaptığı açıklamada “Görüşmede hiçbir dayanak olmadan alınan bu kararla ilgili Yunanistan’ın sunduğu bir kanıt yok, ikili ilişkilerin doğasına aykırı nitelik taşıyan ve ilişkilere ciddi zarar verebilen bir karar. Yunanistan’ın Rusya’ya karşı aldığı, NATO zirvesinin açılışı ile aynı döneme denk gelen bu kararın arkasında Washington’un olduğu açık. Amerikan Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen bu adımı destekleyen açıklama da bunu gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

Ruslar henüz Yunanistan’ın Rusya’ya tepki koyan AB üyesi olduğunu ve enerji konusunda Rusya’yı devre dışı bırakmak için tüm Avrupa’nın ve Amerika’nın zaten Yunanistan’ın arkasında olduğunu henüz tam olarak fark etmiş değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir