Marketlerdeki Zehirli Kanserojen Gıdaları Tespit Eden Telefon Uygulaması

Marketlerdeki Zehirli Kanserojen Gıdaları Tespit Eden Telefon Uygulaması

Marketlerdeki Zehirli Kanserojen Gıdaları Tespit Eden Telefon Uygulaması

Piyasada genetiği bozulmuş, kanserojen katkı maddeli çok sayıda zararlı gıda bulunmaktadır. Bu gıdalar içeriğinde bulunan zararlı maddeleri ambalajlarına yazmak zorunda ancak paketlerin üzerinde çok küçük yazılar olduğu için tüketiciler bunları okumakta zorluk çekmekte bu ürünlerin yanında, ürünlerin içeriğinde neler olduğuyla ilgili büyük puntolarla yazılı kağıtlar sunulmamakta.

Bu sorunu telefon uygulamaları ortadan kaldırmaya başladı. Gıdanın barkodu akıllı telefon ile okutularak içeriğinde hangi zararlı maddelerin yer aldığı anında öğrenilebiliyor.

Kliktag adlı Uygulamayı görmek için aşağıdaki adrese girebilirsiniz:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cmos.kliktag

Kliktag uygulamasının özellikleri şöyle;
Ücretsiz Kliktag uygulaması, tüketmeyi düşündüğünüz gıdaların ne içerdiğini ve bunların yaşam tarzınıza uygun olup olmadığını size söyler.
Satın almadan veya tüketmeden önce etiket barkodunu kliktaga okutmanız yeterli.
Ayrıca tercihlerinize göre ürünleri size önerebilir.

Gıda alerjisi olanlar, Palm, kanola, pamuk vb. bitkisel yağları içeren ürünler, Trans yağ, doğmuş yağ, şeker vb. bileşen içeren ürünler, Gluten, Aspartam, MSG, Glikoz şurubu, sülfit vb. içeren ürünler, Koruyucular, Tatlandırıcılar, Renklendiriciler içeren ürünlerin etiket barkodunu okuyarak ürünü analiz eder ve sağlığınız için risk oluşturabilecek zararlı bileşenler için sizi uyarır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir