Türkiye’nin En Büyük Korsan İnternet Alışveriş Sitesi Çin Merkezli AliExpress

Türkiye'nin En Büyük Korsan İnternet Alışveriş Sitesi Çin Merkezli AliExpress

Çin merkezli Alibaba.com AliExpress, Türkiye’nin en büyük korsan internet alışveriş sitesi. Tüketiciler sorunlu alışverişlerde iade ya da değişim gibi haklarını kullanamıyor.

Bu tür sitelerden alışveriş yapanlar büyük risk altında çünkü bu sitenin Türkiye’de ofisi yok ve burada iş yapmıyor.

Bu site Türkiye’deki gümrük mevzuatını bilerek 30 avro tutarında bir şey satın alındığında ürünü gönderirken üzerine 30 avro yerine hediye yazarak gümrükleri aldatıcı bir politika izliyor.

Şu anda internet alışverişlerinin yüzde 20’si yurt dışından kaçak yapılıyor. Buna sosyal medya siteleri üzerinden yapılan yüzde 10’luk kaçak satışlarda eklenince Türkiye’deki e-ticaretin yüzde 30’unun kaçak olduğu ortaya çıkıyor. Bu nedenle ekonomik kayıp yaklaşık 3 milyar TL’ye ulaşırken 1 milyar TL devlete vergi kaybı yaşatıyor.

Bu şekilde iş yapan Çinli firmanın geçtiğimiz günlerde açıkladığı mali raporlarında gelirleri yüzde 56, kârı da yüzde 62 oranlarında artmıştı.

Tüketiciler bilinçlenmeli ve hiçbir hakkını kullanamadığı ve dolandırılma riskiyle karşılaştığı Çin gibi yurt dışı kaçak sitelerden ve faturasız sosyal paylaşım sitelerinden ürünler satın almamalı.

Aşağıdaki videolardaki gibi kötü sürprizlerle kullanıcılar sıklıkla karşılaşıyor:

Faturasız Çin Malı Taşınabilir Güç Kaynağı Kullanmayın Patlıyor

Çin Malı Kablosuz Kulaklık Yüzünde Patladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir