Meyve ve Bitki Üretim Kapasiteleri Arttırılıyor

Meyve ve Bitki Üretim Kapasiteleri Arttırılıyor

2013 ve 2014 verilerine göre Türkiye genelinde meyve üretimi yüzde 4,5 oranında azalarak toplam 17 milyon 400 bin tona gerilemişti.

Elma üretiminde Türkiye lideri olan Isparta’da, mevcut bahçelerin yenilenmesi ve yeni modern bahçelerin kurulması ile elma üretiminin 635 bin tondan 800 bin tona çıkarılacağı belirtilirken, Kiraz üretiminde Türkiye’de 4. sırada olan Isparta’nın 30 bin ton olan üretimi 50 bin tona çıkarılacak. Kiraz ihracatı 30 bin tona yükseltilecek. Kayısı üretimi iki kat artırılarak 32 bin ton olacak. Armut üretim alanı 4 bin dekara yükseltilecek. Başta Deveci armudu olmak üzere Isparta’nın armut ihracatında önemli bir seviyeye ulaşması sağlanacak.

Türkiye’de meyvecilik alanında erken uyarı sisteminin ilk uygulama yeri olan Isparta’da 27 istasyon sayısı, 40’a yükseltilerek verimli ve kaliteli üretim sağlanacak.

Isparta’nın soğuk hava deposu 110’a, kapasitesi ise 450 bin tona çıkarılacak. Isparta’da çilek üretim alanı 5 yıl içinde 5 bin dekara, yayla şartlarındaki sera domates üretim alanı 3 bin dekara yükseltilecek.

8 bin ton olan yağlık gül üretimi 5 yıl içinde 16 bin tona, dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini karşılayan Isparta’nın dünyadaki üretim payı yüzde 75’e çıkacak. Kesme çiçek üretim alanı 650 dekara, karanfil üretimi yıllık 50 milyon adetten 70 milyon adede çıkarılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir