Derslerde Başarılı Olmak İçin Mutlaka Haftalık ve Aylık Plan Hazırlanmalı

Derslerde Başarılı Olmak İçin Mutlaka Haftalık ve Aylık Plan Hazırlanmalı

Uzun bir tatil döneminden sonra okullar açılacak. Tüm öğrencilerde uzun tatiller sonrası okullara başlarken adaptasyon sorunları olabilir. Okul dönemi bir düzene sokulmalı. Bunun için haftalık plan yapılmalı.

Okula başladıktan sonra ilk bir hafta boyunca sabah kalkma saati ve haftanın nasıl geçirildiği tek tek not alınmalı.

Daha sonra buna göre plan yapılmalıdır.

Günde 7 saat uyku uyunursa, yapılacak işler için haftada 119 saat kalır. Haftalık plan içine derslere gitme, yemek, spor ve sosyal aktiviteler, kişisel bakım ve temizlik, çalışma, yolculuk, öğrenci etkinlikleri, telefon ve bilgisayar başında vakit geçirme ve televizyon izleme zamanları eklenmeli. Bunların hepsi günde 7 saat uyuyan biri için 119 saate katılmalı.(Daha az veya çok uyuyanlar bu toplam saati ona göre hesaplamalı)

Sonra hazırlanan bu haftalık programa okul bitene kadar uymaya çalışılmalı.

Önceliklerinizi belirledikten sonra HAYIR demeyi öğrenin.

Dersleri çalışmak için en ideal süreler 45 dakika ders çalışmak ve 15 dakika mola vermektir.

Geniş ödevler küçük konulara bölünmeli. Bir hatırlatma çizelgesi ve tarama listesi oluşturulmalı. Bir konuyu tamamladıktan sonra kendinizi basit şeylerle ödüllendirin.

İşinizi bitirmeye çalışırken telefondan uzak durun.

Her haftanın başında, takviminizden önemli notları haftalık programınıza ekleyin. Bu, sizi işinizden alıkoyacak şeylerden uzak tutar.

Haftalık programınızda düzenleme yapmanıza yardım edecek aylık bir takvim kullanın. Her haftabaşı, önemli tarihleri programınıza not almak için takviminizle bir saat vakit geçirin. Ders programını dersinizin hocasından aldığınızda, takviminize sınav ve proje tarihlerini girin. Sonra bunlara çalışmak için gereken zamanı öngörün. Eğer örneğin tarih projeniz 8. hafta verilecekse ve eğer projeyi yapmak 4 haftanızı alacaksa, 2. haftadan itibaren çalışmaya başlayın. Bu, size projeyi yazmak için fazladan bir hafta zaman kazandıracaktır. Bu programa bağlı kalırsanız projeyi yedinci haftada bitirmiş olacaksınız.


Soru Sorun