AB’nin Türkiye Aleyhine Teröristler İçin Kullandığı İnsan Hakları Türklere Karşı İhlal Ediliyor

AB'nin Türkiye Aleyhine Teröristler İçin Kullandığı İnsan Hakları Türklere Karşı İhlal Ediliyor

Türkiye, sömürgeci ülkelerin çarkını bozup Rusya ile yakınlaşmaya başladığı günlerden beri AB ülkeleri Türkiye hırçınlığına başladı. Avusturya, Almanya, Hollanda ve diğerleri çeşitli konuları bahane ederek yaptığı Türkiye karşıtlığı akıllara durgunluk vermeye başladı.

AB ülkelerinin yıllarca Türkiye’ye gelip teröristleri ziyaret ederek insan haklarına yaptığı vurgular bir yana kendi ülkelerindeki Türklere yaptıkları insan hakları ihlalleri bir yana.

Önce Türkiye ile Rusya’nın arasını çeşitli olaylarla bozmaya çalışan dış güçlerin oyununu Putin fark ederek Türkiye ile aradaki soğukluğu kaldırdı. Atatürk yıllar önce bugünleri öngörerek hep Ruslarla işbirliği yapmıştı. Türkiye ile Sovyetler Birliği arasındaki ilk temaslar Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Nisan 1920 tarihinde Lenin’e yazdığı mektupla başladı. Sömürgeci ülkelere karşı Atatürk, Rusya ile olan ilişkilere büyük önem veriyordu.

Sömürgeci ülkelerin en büyük korkusu Türkiye ile Rusya’nın Asya ülkeleriyle yakınlaşarak sömürgeci ülkeleri ekonomik yönden bitirmesidir. Yıllarca Türkiye’yi AB’ye alacağız yalanlarıyla Türkiye-Rusya yakınlaşmasını önlemek için oyaladıklarını, Alman siyasetçiler daha önce itiraf etmişti.

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, “Hollanda Türkiye’ye karşı küstahlık yapıyor. Türk bakanın kendi soydaşlarıyla Hollanda’da kapalı bir mekanda buluşma hakkı var. Bakanın ellerinden tutarak sınıra götürüyorlar. Bu mu demokrasi? Zamanında Türkiye ile aramızı bozdular. Erdoğan bizimle iyi ilişkilerden yana. Ticaretle, barışla güneye inelim. Türkiye de kuzeye gelsin. Türkler bizi seviyor. Türkler ülkemizin yarısını inşa ediyor.” dedi ve canlı yayında Türkçe şarkı söyledi.

Hollanda’nın ihlal ettiği İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi:
Madde 1- Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler, birbirlerine karşı kardeşlik anlayışıyla davranmalıdırlar.

Madde 2- Herkes, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal veya başka bir görüş, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş veya herhangi başka bir ayrım gözetmeksizin bu Bildirge ile ilan olunan bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabilir. Ayrıca, ister bağımsız olsun, ister vesayet altında veya özerk olmayan ya da başka bir egemenlik kısıtlamasına bağlı ülke yurttaşı olsun, bir kimse hakkında, uyruğunda bulunduğu devlet veya ülkenin siyasal, hukuksal veya uluslararası statüsü bakımından hiçbir ayrım gözetilmeyecektir.

Madde 3 -Yaşamak, özgürlük ve kişi güvenliği herkesin hakkıdır.

Madde 5- Hiç kimseye işkence yapılamaz, zalimce, insanlık dışı veya onur kırıcı
davranışlarda bulunulamaz ve ceza verilemez.

Madde 6- Herkesin, her nerede olursa olsun, hukuksal kişiliğinin tanınması hakkı vardır.

Madde 7- Herkes yasa önünde eşittir ve ayrım gözetilmeksizin yasanın korunmasından eşit olarak yararlanma hakkına sahiptir. Herkesin bu Bildirgeye aykırı her türlü ayrım gözetici işleme karşı ve böyle işlemler için yapılacak her türlü kışkırtmaya karşı eşit korunma hakkı vardır.

Madde 9- Hiç kimse keyfi olarak yakalanamaz, tutuklanamaz ve sürgün edilemez.

Madde 11
2. Hiç kimse işlendiği sırada ulusal yada uluslararası hukuka göre bir suç oluşturmayan herhangi bir eylem veya ihmalden dolayı suçlu sayılamaz. Kimseye suçun işlendiği sırada uygulanabilecek olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.

Madde 12- Kimsenin özel yaşamına, ailesine konutuna ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz, şeref ve adına saldırılamaz. Herkesin bu gibi karışma ve saldırılara karşı yasa tarafından korunmaya hakkı vardır.

Madde 13
1. Herkesin bir devletin toprakları üzerinde serbestçe dolaşma ve oturma hakkı vardır.
2. Herkes , kendi ülkesi de dahil olmak üzere, herhangi bir ülkeden ayrılmak ve ülkesine yeniden dönmek hakkına sahiptir.

Madde 18- Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne hakkı vardır.
Bu hak, din veya topluca, açık olarak ya da özel biçimde öğrenim, uygulama, ibadet ve dinsel törenlerle açığa vurma özgürlüğünü içerir.

Madde 19- Herkesin düşünce ve anlatım özgürlüğüne hakkı vardır. Bu hak düşüncelerinden dolayı rahatsız edilmemek, ülke sınırları söz konusu olmaksızın, bilgi ve düşünceleri her yoldan araştırmak, elde etmek ve yaymak hakkını gerekli kılar.

Madde 20
1. Herkesin silahsız ve saldırısız toplanma, dernek kurma ve derneğe katılma özgürlüğü vardır.
2. Hiç kimse bir derneğe girmeye zorlanamaz.

Madde 30 Bu bildirgenin hiçbir kuralı, herhangi bir devlet, topluluk veya kişiye, burada açıklanan hak ve özgürlüklerden herhangi birinin yok edilmesini amaçlayan bir girişimde veya eylemde bulunma hakkını verir biçimde yorumlanamaz.

Türk Sovyet Rusya İlişkileri ve NATO Üyeliğine Etkisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir