Diş Eti İltihabına Ne Çözümler İyi Gelir İltihabı Nasıl Geçer Bitkisel Çözüm

Diş Eti İltihabına Ne Çözümler İyi Gelir İltihabı Nasıl Geçer Bitkisel ÇözümDiş Eti İltihabına Ne Çözümler İyi Gelir İltihabı Nasıl Geçer Bitkisel Çözüm

Nar adeta diş eti iltihabını yok etmek için yaratılmış. Diş etlerinde iltihaplanma varsa Nar suyunu biraz ağzınızda bekletin ve yutun diş etindeki bütün iltihabı kurutur. Diş etlerini güçlendirme özelliği olan Nar, ayrıca ağız yaralarına iyi gelir. Ayrıca balık yağı tüketilmelidir. İltihabın etkisinin azalması için kanın baskın olması gerekir bunun için fındık tüketilmelidir.

En eski zirai ürünlerden olan narın anavatanı Asya’dır. Hindistan, İran ve Çin en fazla nar üreten ülkelerdir.

Türkiye dünyanın en çok nar ihraç eden ülkeleri arasına girmiştir. Türkiye’de sırasıyla Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu en fazla nar üreten bölgelerdir. Şehir bazında ise Antalya, Muğla, Mersin ve Adana en çok nar üretimi yapılan yerlerdir.

Akdeniz Havzasında Tunus, Fas, İsrail yıllık 30 bin tonun üzerinde üretim yapan ülkelerdir. Yunanistan, İtalya, Kıbrıs, Malta, Portekiz, Arnavutluk, Libya, Cezayir, Ürdün, Makedonya, Hırvatistan ise az miktarda nar üreten diğer Akdeniz çevresi ülkeleridir. Kafkasya’da Ermenistan, Gürcistan, Orta Asya’da Tacikistan, Kırgızistan, güney yarımkürede Arjantin, Avustralya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Peru nar üreten başlıca ülkelerdir.

Nar taze bir meyve olarak tüketilmesinin yanında, nar suyu ve nar ekşisi olarak da yaygın bir şekilde kullanılır.

Nar özellikle potasyum ve karbonhidrat açısından oldukça zengin bir meyvedir.

Tansiyonu düşürür, yüksek tansiyon hastalarına taze sıkılmış nar suyu önerilir.

Nar, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalıktan korumaktadır. İçerdiği bazı maddelerle kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engellemektedir.

Nar, Türklerin ata yurdu olan Doğu Türkistan’daki Kaşgar şehrinin sembolüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir