Karaciğer yağlanması nasıl geçer

Karaciğer yağlanması nasıl geçer

Karaciğere en fazla zarar veren Alkoldür. Alkolle vücutta biriken toksinler karaciğer hücrelerine zarar verir.

Obezite, diyabet, hormonal hastalıklar, ani kilo alıp verme, fazla ilaç kullanımı, aşırı A vitamini tüketimi, aşırı yağlı beslenme alışkanlığı karaciğere zarar veren diğer unsurlar.

Ayrıca hareketsiz yaşam da karaciğeri olumsuz etkiliyor. Ayrıca aşırı kilo verdiren dietlerdende uzak durulması gerekiyor.

İdeal kiloda olmasına rağmen genetik nedenlerden ötürü karaciğer yağlanmasıda görülebilir.

Hayvansal yağ, işlenmiş et ürünleri, tavuk derisi, sakatatlar, aşırı karbonhidrat ve şeker tüketiminden vazgeçilmesi gerekiyor.

Karaciğer yağlanmasının geçmesi için kilo fazlası olanlar zayıflamalı, alkol kullanılmamalı ya da en az seviyede kullanılmalı, Akdeniz tipi beslenme ve hareketsiz bir yaşam tarzının terk etmek gerekiyor.

Günlük taze sebze ve meyve, beyaz et ve lifli gıdalar tüketmek de gerekiyor. Özellikle enginar tavsiye ediliyor. Soğan, sarımsak, lahana ve brokoli içerdikleri sülfür ile faydalı. Kafein, karaciğer yağlanmasına çok iyi geliyor ve iltihabı azaltıyor. Günde içilen bir fincan kahve daha az karaciğer yağlanmasını sağlıyor.

Haftada 4 gün en az 30 dakikalık tempolu yürüyüş, karaciğer yağlanmasını azaltıyor, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için fayda sağlıyor.

One Reply to “Karaciğer yağlanması nasıl geçer”

  1. Karaciğer yağlanmam var mesleğim berberlik düzenli beslenemiyorum aynı zamanda hareketsiz kalıyorum ne yapmalıyım tafsiyelerinizi bekliyorum teşkl

    Cevap: Spor salonuna gitmelisiniz. Yada kondisyon bisikleti alarak bulunduğunuz ortamda spor yapın. Bunların dışında düzenli yürüyüş ve basit egzersizler iyi gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir