İklimi Etkileyen Bazı Faktörler Kısaca

İklimi Etkileyen Bazı Faktörler Kısaca

Hayvan yemi olarak kullanılan soyaya olan talebin artması nedeniyle, soya ekimi yapmak için yağmur ormanları kesiliyor. Özellikle azot oksit iklim için zararlı. Bu gazın salınımına elektrik santralleri ve motorların yanı sıra endüstriyel tarımda kullanılan suni gübre sebep oluyor. Suni gübre kullanımı organik tarımda yasak. Bu nedenle daha az azot oksit açığa çıkıyor. Bu da iklimin korunmasına yardımcı oluyor.

Çelik ve çimento üretimi sırasında çok fazla karbondioksit açığa çıkarken buna karşılık ahşap ve bambu büyürken karbondioksiti tutuyor. Bilinçli inşaat malzemesi seçimi iklimin korunmasına yardımcı olur.

Elektrik; kömür, petrol ve enerji santrallerinden gelmek zorunda değil. Daha ucuza alternatifler mevcut, elektriği kendiniz kolayca üretebilirsiniz. Çatılarda güneş panelleri için kocaman yer var. Bu teknoloji artık yerleşmiş durumda.

Otomobil ile karşılaştırıldığında bir otobüs 5 kat, elektrikle çalışan bir tren 15 kat daha fazla çevre dostu.

Günden güne daha çok belediye, şirket ve kuruluş yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor ve temiz enerji satıyor. Yatırımcılar artık fosil yakıt şirketlerinden paralarını çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir