Bozuk Gıda Şikayet Denetim Hattı Gıda Denetimi Nasıl Yapılır Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Şikayet Hattı

Bozuk Gıda Şikayet Denetim Hattı Gıda Denetimi Nasıl Yapılır Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Şikayet Hattı

ALO 174 gıda şikayet hattı tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa sürede dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulmuştur. Bu süreçte tamamen gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak Bakanlıkça yapılan çalışmalara vatandaşların da iştirak etmesi hedeflenmiştir.

İhbar ve şikâyetler ALO 174 numarası dışında alo174@tarim.gov.tr e-posta adresi, www.alo174.gov.tr adresindeki canlı destek ve mobil uygulama yollarıyla yapılabiliyor.

İhbar-Şikayette bulunulan işletme adı ve adresi, şikayetçi olunan ürün bilgileri paylaşıldığında kayıtlar oluşturulmaktadır.

TC Kimlik numarasıyla yapılan şikayet kaydı www.alo174.gov.tr adresinden takip edilebilir. Ayrıca e-posta adresi veya GSM numarası bildirilmesi durumunda belirtilen e-posta adresine veya GSM numarasına başvurunun sonuçlandığına dair bilgi mesajı gönderilmektedir.

Şikâyet edilen işletmelerin denetimine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı İl ve İlçe Resmi Kontrol Görevlileri giderek denetimler yapılmaktadır.
nda bu süreç uzayabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir