Islak Mendil Peçete Kağıdı Tuvalet ve Klozeti Tıkar

Islak Mendil Peçete Kağıdı Tuvalet ve Klozeti Tıkar

Islak Mendil Peçete Kağıdı Tuvalet ve Klozeti Tıkar

Türkiye’de bilinçsiz tüketiciler ıslak mendiller ile suda eriyen tuvalet kağıtlarını birbirine karıştırıyor. Tuvaletlerin tıkanıklığına sebep olan sorunların başında ıslak mendil gelir. Bunun sebebi tuvalet kağıtlarıyla aynı malzemeden yapılmamış olmasıdır. Çok sayıda bilinçsiz tüketici nedeniyle binalarda tesisat tıkanıklıkları bu yüzden yaşanmaktadır.

Islak mendil tuvalete atıldığında erimez. Özellikle sentetik lif ile üretilenler çok daha serttir ve asla sudan etkilenmez. Bez ile arasında bir fark yoktur. Yapısı gereği tuvaletin gider borusuna takılarak tıkanıklığa sebep olur. Tuvalet kağıtları üretilirken esas alınan kriter, su ile teması halinde erimesidir.

Islak mendiller, çevre kirliliğine neden olur.

Aynı şekilde kağıt peçete ve genellikle burun silmek için kullanılan selpak kağıtlar tuvalet kağıdı değildir ve tuvaletlere atılmamalıdır.

Satın alınan tuvalet kağıdını test etmek için 2-3 yaprak tuvalet kağıdı, içi su dolu bir kaba konularak su içerisinde kapladığı hacme göre bir fikir verebilir.

Peçete kullanım alanı ve yapısı gereği tuvalet kağıtları gibi kolayca eriyen maddeler değildir. Tek bir peçete bile 10 yaprak tuvalet kağıdına eş değerdir. Bu nedenle tuvalete peçete atılmamalıdır.

Ev yapımı ıslak mendil hazırlarsanız tuvaletlerde de kullanabilirsiniz:

Islak Mendil Zararları Saymakla Bitmiyor

Klorla Ağartma Yapılan Dioksin İçeren Kağıt Havlu Peçete ve Mendil Kanser Yapıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir