Motive Olmanın Yolları Nelerdir Nasıl Motive Olunur

Motive Olmanın Yolları Nelerdir Nasıl Motive Olunur

Genellikle moral bozukluğu, başarısızlık ve korkuların arkasında motivasyon eksikliği bulunmaktadır.

Kendinizi motivasyonsuz hissettiğinizde, öncelikle şu soruları kendinize sorun:
Hedeflerim nedir ve bu hedeflere neden ulaşmak istiyorum?
Beni yapmak istediğime ulaşmaktan alıkoyan nedir?
Kendimi geçmişte nasıl motive ederdim?

Gerçekçi ve ulaşılabilir olan temel bir hedef belirleyin. Kısa süreli hedefler önemlidir, onlara ulaşmak da daha kolaydır. Küçük hedeflerde başarılı olmayı öğrendiğiniz zaman büyük hedeflere motive olabilirsiniz.

Kendinizden ne beklediğiniz ve diğerlerinin sizden ne istediği, motivasyonunuzu yükseltmek yerine bazen baskı kaynağı olabilir. Kendinizden çok fazla şey beklemek ya da çevrenizdeki herkesin beklentilerini karşılamaya çalışmak motivasyonunuzu düşürür.

Gerçekten neye ulaşmak istiyorsanız ona doğru yol almalısınız. İlgilendiğiniz konulara motive olmak daha kolaydır. Gerçekten istemiyor olduğunuz şeyleri, çok gerekmedikçe kendinize hedef olarak koymayın.

Mükemmelliyetçi olmayın. Kendinize saygınızı koruyarak hedeflerinize yaklaşmaya çalışın, sadece başarıya odaklanmayın.
Gerçekten önemsediğiniz şeyler için risk almaya hazır olun. Başaramamak da bir öğrenme aracıdır. Hiç kimse hiçbir şeyi arada bir başarısızlıklar olmadan başaramaz.
Her zaman her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Önemli olan, düşmemek değil, düştükten sonra kalkıp yürümeye devam etmektir.

Olumsuz sonuçlanan olaylara fazla odaklanmayın. Yapabildiklerinize ve yapabileceklerinize ağırlık verin. Küçük başarılar da, küçük hatalar gibi birikir ve büyür. Yolunda gitmeyen durumlar için, kendinizi de etrafınızdakileri de affedin.

Yapabildikleriniz için kendinizi ödüllendirmek sürecin önemli bir parçasıdır. Bir sonraki hedefinize ulaşmak için motivasyonunuzu artırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir